Boekentip – Recensie – Ragdoll van Daniel Cole

Ragdoll

Een tijdje terug was ik één van de gelukkige dwarsliggersambassadeurs die de proefdruk van de nieuw te verschijnen thriller ‘Ragdoll thuisgestuurd kreeg. Deze heftige thriller is afgelopen week in de boekhandels verschenen in zowel normaal boekformaat als (natuurlijk!) in dwarsligger formaat.

Er is één ding wat direct zal opvallen wanneer je het boek in handen krijgt of ziet liggen.. De kaft van het boek is gebonden met (zichtbaar) rood draad, en niet zonder reden. Het boek gaat over een brute moord. Er wordt namelijk een lichaam gevonden, wat bestaat uit zes verschillende lichaamsdelen die aan elkaar genaaid zijn. De Ragdoll, de lappenpop. Freaky!

Het samengestelde lichaam wordt gevonden recht tegenover het appartement van de beroemde, en beruchte, rechercheur Wolf. Terwijl Wolf samen met zijn collega’s op zoek gaat naar de personen die horen bij deze zes lichaamsdelen, krijgt zijn ex-vrouw een lijst toegestuurd. Op deze lijst staan de zes namen van de volgende slachtoffers die samen de nieuwe lappenpop zullen vormen. Rechercheur Wolf is één van deze namen en achter zijn naam staat de datum 14 juli genoteerd. Er lijkt geen ontkomen meer aan en Wolf zijn laatste dagen tellen af terwijl hij zich non-stop in het onderzoek stort. Wie is de Lappenpopmoordenaar?

Ragdoll

Ragdoll is het eerste boek van schrijver Daniel Cole en dat is bijna niet te bevatten. In het begin had ik wat moeite om de vele verschillende voor- en achternamen te onthouden maar al snel zat ik er helemaal in. Het verhaal op zich is natuurlijk te bizar voor woorden, een lichaam bestaande uit zes onderdelen van zes verschillende mensen..

De verhaallijn blijft verrassen en hierdoor bleef ik dan ook vol spanning doorlezen. Het plot zag ik écht niet aankomen en verbaasde me enorm, hou ik van! Het verhaal wordt afgerond maar toch ook weer niet, er is ook genoeg ruimte voor een vervolg overgelaten. Ik ben benieuwd! Daniel Cole wordt vergeleken met thriller schrijver Samuel Bjørk. Ben je een thriller liefhebber en hou je wel van duistere zaakjes en lugubere verhalen? Dan raad ik je zeker aan om Ragdoll open te slaan en een middagje vrij te plannen van alle verplichtingen om je heen. Ik wissel een goede thriller altijd weer af met een heerlijke roman of chicklit!

Persoonlijk zou ik uiteraard kiezen voor de dwarsligger versie! Ideaal voor onderweg en lekker in bed, waarbij je geen zwaar en groot boek hoeft te tillen. Zoals ik eerder heb uitgelegd zijn de letters zeker niet klein en leest een dwarsligger enorm fijn. Hieronder vind je de directe Bol.com link (affiliate), maar een bezoekje aan de plaatselijke boekhandel is natuurlijk ook altijd erg fijn 😉

Ben jij een thriller fan? Of ben je meer van de romans?

[bol_product_links block_id=”bol_58af49209efb0_selected-products” products=”9200000071452205,9200000071595383″ name=”Ragdoll” sub_id=”” link_color=”00030A” subtitle_color=”636363″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”B5355F” background_color=”FFFFFF” border_color=”121212″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares