Fairtrade & Fashion – Return to Sender – Leren avondtasje uit Bangladesh

Return to Sender Avondtasj

Jaren geleden zorgde ik ervoor dat ik geen uitzending mistte van het programma ‘Return to Sender’ met Katja Schuurman. Katja ging namens Return to Sender op pad naar verschillende landen en gebieden om de werknemers de kans te geven zich te ontwikkelen en een eerlijke prijs te krijgen voor hun zelfgemaakte artikelen. Ik kreeg de kans om jullie te laten kennismaken met dit duurzame merk en één van de artikelen; een leren avondtasje uit Bangladesh.

Return to Sender

Altijd wanneer ik op reis ben, maar zeker tijdens de reizen naar Gambia en Oeganda, zorgde ik ervoor dat ik handgemaakte spulletjes kocht van mensen die hier hard voor werken. Van sieraden tot kunstwerkjes, er gaat altijd wel iets mee naar huis wanneer ik hiervoor de kans krijg.

Return to Sender zorgt ervoor dat deze mooie producten van allerlei plekken op de wereld, ook in Nederland verkrijgbaar zijn en de makers van deze producten een eerlijke prijs ontvangen. Tevens krijgen zij de kans om meer vaardigheden te ontwikkelen en het volgen van beroepsopleidingen waardoor de nieuwe generatie jonge vrouwen de kans krijgt op een volwaardige baan. De winst van de producten gaat dus daadwerkelijk terug naar de ‘Sender’… Return to Sender!

Bij de productie wordt ook zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen en productie methoden. Helemaal Fairtrade dus en daar hou ik van!

Leren avondtasje

Het avondtasje wat ik ontving is gemaakt door voornamelijk vrouwelijke werknemers in Dhaka, Bangladesh. De vrouwen werken in teams en er wordt zoveel mogelijk gewisseld in taken, om ervoor te zorgen dat het werk veelzijdig en uitdagend blijft. Dit tasje is dus het eindresultaat van een goede portie teamwork en is ontstaan naar een design van ontwerper Laura de Monchy.

Op de lederen zijde van het tasje zie het logo van Return to Sender geponst staan.

De vrouwen in Dhaka werken onder goede omstandigheden en tegen een eerlijke beloning. In samenwerking met Plan Nederland gaat een deel van de winst ook naar de beroepsopleidingen van jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Door het kopen van dit product heb je behalve een cadeautje voor jezelf dus ook meegeholpen aan de toekomst van deze vrouwen.

Dit tasje is gemaakt van leer, spankabels en touw en ziet er dan ook erg uniek uit! Doordat de ene kant van stof is en de andere kant van leer, heb je eigenlijk twee looks in één, wat het echt heel leuk maakt.

Return to Sender Avondtasj

 

De kleurrijke details van het oranje hengsel (de spanband) en het groen rondom de rits breken het geheel en maken het iets speelser. Ik vond het leuk om dit tasje te combineren met één van mijn favoriete maxi dresses van dit moment waar ook oranje in zit. Helemaal klaar voor een leuke nazomer middag en avond op het terras!

Er past genoeg in, mijn portemonnee, (huge) telefoon en sleutels kunnen er met gemak in. Door het hengsel heb ik mijn handen vrij om te appen en Instagram te checken ;).

Op de lederen zijde van het tasje zie het logo van Return to Sender geponst staan.

Andere producten

Return to Sender heeft nog veel meer behalve dit leuke tasje en ik weet zeker dat er voor iedereen iets bij zit. Wil je net als ik een tof tasje voor mooie zomeravonden of liever een leuk notitieboek of slingers voor een feestje? Kan allemaal! Ga dus zeker even spieken op de website om te zien of jij iets leuks kunt kopen en de werknemers waar dan ook ter wereld op deze manier kunt ondersteunen.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Return to Sender.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

29 shares