Review – Disney’s musical Beauty and the Beast

Collage Scheveningen

Om mijn moeders verjaardag én Moederdag te vieren, gingen wij er weer een dagje op uit! Scheveningen werd het, uitwaaien op de pier en we hadden last minute kaartjes geboekt voor de musical Beauty and the Beast!

Het was een zaterdagmiddag beslissing en zondagmiddag was de voorstelling, ik hou van last minute leuke dingen plannen! Dankzij de NS post hadden we een gratis meereis kaartje en zijn we dus met de trein naar Den Haag gereisd om met de tram naar Scheveningen te gaan. Het ging allemaal heerlijk voorspoedig, gelukkig.

Ik was één keer eerder in Scheveningen geweest jaaaaaren geleden maar toen moest ik een idiote schoolopdracht vervullen dus heb ik er weinig van meegekregen. Wat een prachtige plek om rond te lopen! De pier is wel aan euh.. restauratie toe maar desalniettemin hebben wij genoten van onze koffie en latte macchiato op een oude Chesterfield bank in een schattig koffie tentje. Helaas weet ik de naam niet meer, maar de ‘ouderwetse’ aankleding van dit cafeetje herken je direct! Op de pier werden oude Volkswagens tentoongesteld. Nu boeien auto’s mij niet zo veel maar dit was stiekem toch wel leuk 🙂

Scheveningen pier

Zoals het hoort, vis gegeten op de boulevard en toen richting het Circustheater! Van 4 tot 80 jaar oud, het publiek was nogal uiteenlopend. Ook wij waren een klein beetje bang dat het wellicht wat flauw of kinderachtig zou zijn. Maarre, echt niet! In de musical zaten af en toe opmerkingen die duidelijk voor 18+ bedoelt waren, gelukkig leken de kids dit helemaal niet door te hebben en hadden wij dus de grootste lol.

Beauty and the Beast Scheveningen

Ik was fan van Lumière, de kandelaar gespeeld door Tony Neef. Zo grappig en erg los in de heupen, deze kandelaar! Na afloop bleek ‘het Beest’ enorm knap te zijn… lekker dan! Niks van meegekregen natuurlijk tijdens de musical zelf, door zijn beestelijke uiterlijk, Het Beest werd gespeeld door Edwin Jonker (ik zou even Googlen als ik jou was, want ik kan  door copyright geen foto plaatsen ;)).

In de pauze hadden wij wederom een pauze arrangement geboekt, met champagne! Ideaal dat je plekje gereserveerd is en je niet hoeft met alle anderen hoeft te dringen voor een bar.

Pauze arrangement circustheater

Ik vond het een super leuke musical die ik iedereen, letterlijk iedereen, kan aanraden. Van jong tot oud, man en vrouw, gaat dat zien! Enne, combineer dit uitje met een rondje over de pier van Scheveningen!

Ik ben een groot musical fan, en jij? 🙂

 

 

Tags: musical

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Oh ja ik ben ook een supergroot musical fan! Helaas sinds ik hier woon ben ik niet meer geweest, maar in Nederland ging ik echt vaak. Zo leuk!

  2. Reply

    Oh ik wil deze ook nog steeds zien! Straks even Jochem overhalen om te gaan 😉 Denk dat het beetje in de stijl is van Tarzan (daar ben ik zelfs 2x heen geweest, nog steeds mijn all time fav’) Leuk dat je met je moeder was 🙂 xo Daisy

  3. Reply

    Ben zo benieuwd! Destijds de versie met Chantal Janzen en Stanley Burleson gezien, maar ben wel nieuwsgierig naar deze B&B 2.0, blijft wat mij betreft het ultieme Disney verhaal 😉

  4. Pingback: Première - Bios tip - Beauty and the Beast - Recensie - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares