Lifestyle – Spelletjestijd! – Review Monopoly Gamer Mario Kart

Monopoly Gamer Mario Kart - Diyaata.com Review

De december maand is natuurlijk dé maand bij uitstek om tijd door te brengen met vrienden en familie. En mijns inziens is een gezelschapsspel dan ook een leuke toevoeging aan een gezellige avond met je geliefden! Ik ben dan ook erg enthousiast dat ik deze keer een review van een gezelschapsspel met jullie mag delen; Monopoly Gamer Mario Kart van Hasbro!

Monopoly en Mario Kart

Het is bij mij inmiddels traditie geworden om met mijn verjaardag in januari een spelletjesavond met vriendinnen te plannen. Ik ben dan ook helemaal into het ontdekken van nieuwe spelletjes en word altijd fanatieker dan ik bij voorbaat denk..

Monopoly, die kennen we natuurlijk allemaal. Ik weet nog heel goed hoe wij vroeger thuis Monopoly speelden en mijn ouders en broer het briefgeld benoemden als ‘een poepie’, ‘een groene’ en ‘een rode’ toen ik nog geen besef had van geld. Bij het spelen van Monopoly hoorde altijd een bak Nibbits en een hoop gezelligheid. Later kocht mijn broer een spelcomputer en speelden we samen Mario Kart, waar ik uiteraard altijd Princess Peach oftewel Princess Daisy was! De Power Ups, het gooien van bananen om de andere deelnemers uit te schakelen, ik weet het nog heel goed.

Monopoly Gamer Mario Kart

En nu, nu komen beiden samen in één spel, hoe leuk is dat! De pionnen zijn uiteraard karts met de bekende figuren Mario, Luigi, Princess Peach en Toad. In het spel koop je in plaats van de Kalverstraat, nu Bowser’s Castle of Rainbow Road. De gevangenis er nog steeds en wanneer je langs start komt dan mag je een Mario Kart Grand Prix race starten! Onderweg verzamel je net als in het digitale spel de munten en wordt je gestopt wanneer je een banaan tegenkomt. Ook kun je met de Super Ster de speciale krachten activeren van jouw speler. Wie aan het einde van het spel de meeste punten bij elkaar heeft gespaard, wint!

De december maand is natuurlijk dé maand bij uitstek om tijd door te brengen met vrienden en familie. En mijns inziens is een gezelschapsspel dan ook een leuke toevoeging aan een gezellige avond met je geliefden! Ik ben dan ook erg enthousiast dat ik deze keer een review van een gezelschapsspel met jullie mag delen; Monopoly Gamer Mario Kart

Ik speelde het spel samen met vriendin Dymfna en heel eerlijk, het was best even puzzelen hoe dit allemaal in zijn werk ging. ZOVEEL opties en aparte regeltjes waar je aan moest denken. Iedere stap zorgde voor verschillende acties bij ons beiden en het was dus opletten geblazen. Na verloop van tijd kwamen we er echter helemaal in en werden we stiekem ook erg fanatiek:

Daar ligt een banaan!

Hey die is van mij, dat is dan 2 munten huur!

Je Power Up niet vergeten!

Nu is Monopoly zelf natuurlijk ook best ingewikkeld maar een soort alom bekend spelletje. Zodra je de Monopoly Gamer Mario Kart door hebt (en de spelregels 100 x hebt gelezen), wordt het écht heel tof. Er zijn ook specifieke instructies om het spel met twee personen op een goede manier te kunnen spelen, wat natuurlijk ideaal is. Wij hadden dan ook twee spelers per persoon op het bord. Princess Peach en Mario crossten voor mij over het bord, waar Dymfna speelde met Toad en Luigi.

Monopoly Gamer Mario Kart - Diyaata.com Review

We hebben oprecht de grootste lol gehad om het ontdekken van dit spel en stonden verbaasd om ons eigen enthousiasme en hoe fanatiek we er van werden. Om 23:00 uur ‘s avonds was ik he-le-maal kapot en eigenlijk klaar om naar huis te gaan maar nee… eerst moesten we het spel nog uitspelen.

Monopoly Gamer Mario Kart - Diyaata.com Review

De euforie was dan ook groot toen ik er met de winst vandoor ging, hurray!

Mijn mening

Ik was al enthousiast bij het lezen van het bestaan van dit spel en ben nu nóg enthousiaster. Ik kan me voorstellen dat deze variant van Monopoly ook veel sneller gaat leven voor de jongere ‘digitale’ generatie door de duidelijke overeenkomsten met Mario Kart op het beeldscherm. Ideaal om de familie bij elkaar te krijgen dus!

De december maand is natuurlijk dé maand bij uitstek om tijd door te brengen met vrienden en familie. En mijns inziens is een gezelschapsspel dan ook een leuke toevoeging aan een gezellige avond met je geliefden! Ik ben dan ook erg enthousiast dat ik deze keer een review van een gezelschapsspel met jullie mag delen; Monopoly Gamer Mario Kart!

Hasbro heeft met deze nieuwe Monopoly variant volgens mij een schot in de roos. Zeker weten een tip voor onder de kerstboom!

Monopoly Gamer Mario Kart kun je zowel in de (speelgoed)winkel kopen als online en kost 26,99.

[bol_product_links block_id=”bol_5c097a3f8a92c_selected-products” products=”9200000093434666,9200000093434668″ name=”Monopoly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

*Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Hasbro. 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

42 shares