Review – Musical the Bodyguard

Review musical the Bodyguard

Het weekend van 10 oktober was het eindelijk zo ver, tijd om een weekendje naar Utrecht te gaan, tijd voor de musical the Bodyguard!

Mijn moeder en ik hadden kaartjes voor de matinee van zondag 11 oktober, dus op zaterdag zijn we Hoog Catharijne ingedoken voor wat noodzakelijk shoppen (kuch) en quality time. ’s Middags uitgebreid gelunched en ’s avonds als diner sushi op bed! We sliepen namelijk tegenover het Beatrixtheater in het NH hotel met uitzicht op de gigantische poster van the Bodyguard, perfect!

Beatrixtheater
Beatrixtheater
Het hotel was naast perfect gelegen ook aan de luxe kant met een heerlijk uitgebreid ontbijt buffet en ruime kamers met prima badkamer, koffie- en thee faciliteiten en voor de liefhebber een mini bar. Wij zuinige Zeeuwen hadden natuurlijk gewoon onze eigen voorraad mee, wijntje erbij en genieten. Dat was trouwens geen overbodige luxe, bleek nadat ik de prijskaart eens voorzichtig had bekeken..

Op zondag hoefden wij pas om 12:00 uit te checken en daardoor hadden we ruim de tijd om ons op te doffen en nog uitgebreid te ontbijten. Helemaal in stijl (zwart!) waren we er klaar voor, even de straat oversteken en daar waren we. Het was geen probleem om onze koffers achter te laten bij het hotel.

De jassen afgegeven en al snel spotte ik de cast lijst bij de garderobe. Na even navragen bleek het inderdaad te kloppen, Romy Monteiro speelde zelf vanmiddag, hurray! Daar kwamen we toch eigenlijk wel voor, let the show begin!

We zaten op de eerste ‘verhoging’, op de eerste rij en hadden dus geen last van te grote achterhoofden of andere irritaties, perfect.

Voor wie het verhaal niet kent, superster Rachel Marron (gespeeld door Romy Monteiro) moet beschermd worden tegen een onbekende stalker. Hiervoor wordt Frank Farmer, voormalig secret service agent, ingehuurd. Ingehuurd om het gevaar op afstand te houden welteverstaan, niet direct om voor Romy’s charmes te vallen! Dit alles onder begeleiding van de hits van Whitney Houston (Jaa die ken jij ook.. *zingt* I wanna DANCE with somebody…I wanna feel the HEAT with somebody…lalalala).

Romy speelde de sterren van de hemel net als Carolina Dijkhuizen die haar zus speelt, Nicki Marron. De stalker van Rachel jaagde me meerdere malen de stuipen op het lijf. Door de goed getimede (live) muziek, het spannende verhaal en perfecte acteren ben je constant op je hoede en bij de kleinste dingen veerde ik dan ook van mijn stoel op. Kleine Fletcher (sorry, ik ben er niet zeker van welke leuke mini boy deze middag speelde!), Rachel’s zoontje, veroverde natuurlijk mijn hart. Wat een bink, wat een dans moves!

In de pauze hadden wij een pauze arrangement geboekt. Dit kostte ons 7,50 per persoon maar was het echt dubbel en dwars waard. Vooraf hadden we onze keuze voor een drankje doorgegeven en in pauze was er een plekje voor ons geboekt aan een tafel. Bij ons naambordje stonden onze wijntjes klaar plus een plankje met hapjes. Het grootste voordeel van dit arrangement? Geen gedrang, geen gedoe bij de bar en vervolgens moeten blijven staan door de drukte. Gewoon, chillen, drankje, hapje en de pauze was binnen no time voorbij en wij konden helemaal zen terug de zaal in.

Pauze arrangement
Pauze arrangement

 

Weetje: Wisten jullie dat Romy pas 22 is? Ik niet!

De bedoeling was dat ik de DVD zou kijken alvorens ik de musical zou bezoeken, mislukt! Binnenkort hoop ik hem alsnog op te zetten, ook al ken ik het verhaal nu, een avondje Me-Time!

De musical (en het hotel) is zeker een aanrader. Verdrietig nieuws kwam er vorige week, want Romy heeft haar spaakbeen gebroken door een val tijdens een omkleedsessie. Die gingen ook zo snel!  Ze zal voorlopig nog niet kunnen spelen en haar understudy Samanta Klots zal afwisselend de rol van Rachel spelen samen met understudy April Darby.

Al enthousiast geworden? Check hieronder de trailer en voorstukjes, ik sta niet in voor impuls aankopen!

https://www.youtube.com/watch?v=ttPF44Hf6go&list=PLpv0cxh3jACtyt-QDJE-aKNsVQSmtBMVR

 

 

Tags: Beatrixtheater, music, musical, the bodyguard

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    TE Gaaf! Ik wil er ook een keer heen!

    1. Reply

      Jaaa zeker doen! 🙂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares