Review – the Body Shop Himalayan Charcoal masker

Himalayan Charcoal

Hebben jullie de gratis maskertjes van the Body  Shop al opgehaald? Nee? Go! Via de Facebook van the Body Shop kun je een voucher aanmaken en daarmee een zakje ophalen met proefjes. Uiteraard heb ik dat gedaan en testte ik het Himalayan Charcoal masker dit afgelopen weekend.

Vrijdagavond ging ik de hort weer eens op sinds lange tijd, hoera! Om goed voorbereid op pad te gaan begon ik mijn avond met het Himalayan Charcoal, Purifying Glow Mask.

Aanbrengen

Oké eerlijk is eerlijk, wat een rot spul om op te brengen! Er zitten allemaal losse stukjes in, ik gok de bamboehoutskool, waardoor het moeilijk over je huid te verdelen is. Dit masker is een kleimasker en het begint bij het aanbrengen op je gezicht direct te tintelen. Ik vind zelf wel prettig, dan weet ik tenminste zeker dat er daadwerkelijk wat gebeurt.

Himalayan CharcoalIngrediënten

Het masker is 100% veganistisch en is gemaakt van bamboehoutskool, groene theebladeren en biologische tea tree olie. Het masker bevat geen parabenen, paraffine, siliconen of minerale oliën. Het is bedoelt om alle onzuiverheden en gifstoffen van je huid te verwijderen.

Himalayan Charcoal
Check die zwarte stukjes!

Effect

Nadat ik dit masker na 10 minuten intrekken er weer afgehaald had onder de douche, voelde mijn huid echt extreem gereinigd. Bijna alsof ik een peeling gehad had, zo stel ik me dat voor. Fijn! Ik heb hierna een goede hydraterende dagcrème gebruikt omdat mijn huid wat trekkerig aanvoelde. Volgens the Body Shop zijn na het gebruik van dit masker je poriën ook verfijnd en ziet je huid er jeugdig en energieker uit. Ik heb dit zelf niet direct gemerkt maar het zou best kunnen. De dagen nadat ik dit masker had gebruikt vond ik mijn huid nog steeds schoner aanvoelen én eruit zien. Minder onzuiverheden, of verbeeld ik me dit?

Himalayan Charcoal

De Expert Facial Masks bestaan uit meerdere maskers en aangeraden wordt dan ook dat je de maskers combineert daar waar jouw huid de eigenschappen van dit specifieke masker nodig heeft. Omdat ik een proefzakje gebruikte en niet alle maskers in mijn bezit heb, kon ik dit natuurlijk niet testen. Mocht je een flinke portemonnee hebben, go for it! 😉 De Ethiopian Honey heb ik ook nog hier liggen dus die ga ik ook nog proberen, ik ben benieuwd.

De potten kosten €20,- per stuk en momenteel ontvang je ook een leuk kleurboek bij je aankoop.

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Joyce
  • September 7, 2016
  Reply

  Klinkt super! Ik ben zo benieuwd hoe dit masker voor mij werkt! Het aanbrengen lijkt me idd best lastig met die stukjes erin!

  1. Reply

   Ik zou zeker de proefjes gaan ophalen! 🙂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares