Lekker rommelen

Rommelmarkt

Morgen sta ik al voor de tweede keer dit jaar, op de rommelmarkt met mijn moeder!

Of beter gezegd, we zitten in onze tuinstoel achter ons ‘kraampje’. We hebben het rommelmarkt-virus te pakken. Een aantal jaar geleden zijn we gestart en hadden we braaf een kraampje gehuurd in de Zeelandhallen (à 25 euro…). Die dag hebben we dus de hele dag in spanning gezeten of we überhaupt de kraamhuur eruit zouden gaan krijgen. Achter ons stond een jongedame met haar vader die dit duidelijk vaker deden. Ze vonden ons dan ook heel vervelend, want wij hadden wel échte fijne tuinstoelen meegenomen. Niet wetende dat het gangpad tussen de kraampjes slechts 1 meter (?) breed was en we dus het hele gangetje blokkeerden. Zelf waren het van die mensen die inkopen om te verkopen, heel vermoeiend.

Koffie is in de Zeelandhallen heel duur, en het is in de Zeelandhallen heel koud, geen goede combi. Mensen moeten om binnen te komen, een kaartje kopen. Met als resultaat dat de eerste euro’s al uit de portemonnee zijn verdwenen bij binnenkomst en de mensen dus nóg gieriger zijn.

Aan het einde van de dag bleken we gelukkig de kraamhuur terug verdiend te hebben maar dit moest anders kunnen.

Vorig jaar besloten we het dan ook helemaal anders aan te pakken, we gingen op Koningsdag aan de Oostsingel in Goes op een (gratis!) kleedje zitten. Dit keer met allemaal en alleen maar boeken, want die hadden we erg veel. Alle boeken voor 1 euro per stuk, ook de nieuwe thrillers en chicklits, niet te moeilijk! We hadden er zin in en we zaten op een aflopende helling waar ik enthousiast bovenaan ons kleedje was gaan zitten. Het was alleen behoorlijk stijl en in mijn vlucht om een boek te redden van een ingezette daling, slierde ook ik naar beneden.

Dwars…door….de…..hondenpoep…

Dan is er dat moment dat je moet opstaan .. De lucht die van mij en de plek naast het kleedje af kwam, was niet te doen. Mijn humeur op dat moment ook even niet meer. Ik heb me niet laten kennen en ben bij m’n ouders thuis mezelf gaan fatsoeneren waarna ik terug kwam voor poging 2.

Mensen liepen voorbij.. ‘Boeken, alles 1 euro, zal wel allemaal troep zijn’. Pardon? Is dat niet juist de fun van een rommelmarkt? Scoren voor weinig? Al met al hebben we die dag toch nog behoorlijk verkocht en konden we tevreden naar huis. Het hondenpoep – fiasco maar gewoon vergeten.

Dit jaar stonden we samen op de rommelroute van Goes-Oost, ideaal! Een kraampje op een pleintje, ruimte voor onze tuinstoelen, en wederom leuk verkocht! Het virus werd hierdoor alleen maar sterker..

Dus, morgen staan we er weer maar in Goes-Noord, in het Erasmuspark. Omdat we kleding, op een kledingrek, willen verkopen hebben we een plekje binnen gereserveerd mét tafel (tussen de ouderen die slecht ter been zijn)..

Ik heb er nu al zin in en ben benieuwd wat we weer gaan meemaken ;). Ik vind de combinatie mensen kijken, van m’n troep afkomen, de sfeer van een rommelmarkt op zich en dan ook nog een (klein) beetje bijverdienen perfect!

Gaan jullie wel eens naar een rommelmarkt?

Tags: rommelmarkt, verkopen

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares