Music – Sam Smith – The Thrill Of It All Tour – Stralen en een traan

Sam Smith

Vrijdagavond was het zover, samen met naamgenoot Daisy gingen we naar één van onze favorieten; Sam Smith! Sam Smith is voor mij een zanger die me regelmatig aan het janken brengt, op een goede manier. Zijn liedje ‘Too Good at Goodbyes’ is er één die me altijd weer even laat slikken. Ik ben een sucker voor goede (lees; drama) songteksten en daar voldoen al zijn liedjes aan.

The Thrill Of It All Tour

De kaartjes hadden we al een poosje in the pocket en dus waren we behoorlijk ‘thrilled’ dat we eindelijk mochten! Het Sportpaleis in Antwerpen was onze bestemming en na een korte file en verkeerschaos in Antwerpen waren we er, hurray!

Op een terrasje een frietje gegeten, recht voor het Sportpaleis, en toen kon het beginnen! In eerste instantie schrokken we een beetje van onze plekken, schuin achter het podium. Toen we eenmaal zaten kwamen we er echter achter dat we toch wel erg goed zicht hadden! Helaas niet op het scherm, maar wel op Sam zelf. En dat telt!

Na een (ook mooi) voorprogramma begon dan eindelijk de show. En mennnn, we zaten er gelijk in! Sam zong de gehele avond de sterren van de hemel, maar echt. Als er iemand live minstens net zo goed is als op zijn cd, is het Sam himself. Zijn openingspraatje was helemaal wat je verwacht wanneer je zijn liedjes kent en hem volgt op Instagram. Lief, gemeend, oprecht. De boodschap was om deze avond al je zorgen even achter je te laten en te genieten van de muziek. Om vervolgens met een blij gevoel de zaal weer te verlaten.

Sam Smith

Sam vertelde regelmatig waar de liedjes op gebaseerd zijn en juist dat is wat ik zo mooi vind aan zijn muziek. Er zit echt een verhaal achter en je voelt elke noot, elk woord. Hij vertelde dat het nummer Scars zijn meest emotionele nummer ooit is geweest en over zijn struggles met het uitkomen voor zijn homoseksualiteit waar het nummer Him uit voort gekomen is. De liefde straalde door heel de zaal toen hij zijn liedje zong en daarna de regenboog kleuren tevoorschijn kwamen.

Say I shouldn’t be here but I can’t give up his touch
It is him I love, it is him
Don’t you try and tell me that God doesn’t care for us
It is him I love, it is him I love

Voor mij persoonlijk is ‘Too Good at Goodbyes’ het liedje waarbij ik altijd even moet slikken, of zoals vrijdagavond gewoon de tranen laat stromen. Sam verwoord daar precies hetgeen waar ik tot vorig jaar mee struggelde.

Sam Smith

Ik heb een geweldige avond gehad, keihard meegezongen met de liedjes, gedanst alsof we in de club stonden en bovenal genoten. Ik wil een volgende keer dat Sam Smith in de buurt is zeker niet missen en zet zijn liedjes voorlopig op repeat.

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Zo blij dat we nog kaarten hebben kunnen scoren. Had dit niet willen missen. Tranen met tuiten, lachen, dansen en meeblèren tot je geen stem meer hebt haha ♡ loved every second of it

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

56 shares