Servies – Inspiratie en foto’s van mijn (ongebruikte…) collectie!

servies-inspiratie

Met de decembermaand om de hoek word ik altijd erg blij van het mooie servies wat ik online en/of in folders tegenkom. Helaas gaat het wat ver om regelmatig een nieuwe versie in te slaan maar kijken mag! Ik laat je mijn (show) servies zien en geef wat leuke inspiratie tips.

Mijn servies

Gek genoeg is het servies wat ik daadwerkelijk gebruik een soort mix van van alles. Ik vind dit ook wel erg vrolijk! Enkel mijn borden en kommetjes matchen en zijn zacht roze en wit met een schulprandje. Maarre, al met al niet echt een foto waard.

ServiesIn mijn vitrinekast in de woonkamer staan ook nog een paar complete serviesjes en losse theepotten, puur voor de sier. Inclusief twee mini serviesjes van vroeger, zijn ze niet schattig? De zwarte en roze kan komen overigens van de rommelmarkt!

Servies

Inspiratie

Servies 1
Villa D’este Home

Stiekem hou ik enorm van een kleurrijk servies, wat me doet denken aan de bordjes en schaaltjes die ik in bijvoorbeeld Marokko veel zag. Het bovenstaande servies komt uit de Mykonos serie van Villa D’este Home. Super leuk, een groot onderbord, een kleiner bordje en een matchend schaaltje. Wat mij betreft is dit echt een geweldige tafelschikking!

xenos-tapas-servies
Xenos tapas servies

Ik zag bij de Xenos ook kleurrijke bordjes en schaaltjes met Mediterraanse printjes, het zogenaamde ‘tapas servies’. Een kant en klaar servies set hebben ze hier echter niet van, het is dan een kwestie van zelf samenstellen (wat ook erg leuk kan zijn!). Hier vind je de directe link naar het tapas servies met vele handgeschilderde kommetjes en schaaltjes. Tot mijn verbazing kunnen de schaaltjes die ik heb aangeklikt, gewoon in de vaatwasser!

clayre-eef
Clayre & Eef theepot

Hier houd ik ook van, lekker kneuterig! Lichte kleurtjes, een ‘ouderwets’ bloemetje, helemaal leuk! Tja, en mijn fetish voor theepotten hè… Deze Clayre & Eef theepot vind je hier.

Zoals je hierboven ook kon lezen, heb ik twee theepotten gekocht op de rommelmarkt. Voor een (paar) euro kun je zulke leuke tweedehands leuke mokken, theepotten en bordjes scoren! Het enige vervelende vind ik hieraan dat je nooit weet of iets vaatwasbestendig is. Meestal niet natuurlijk dus ik koop ze eigenlijk alleen voor de sier. Sowieso een theepot… Tja, ik vind ze super leuk maar gebruiken? Neh!

Mijn smaak loopt dus behoorlijk uiteen! Het enige waar ik geen fan van ben is ‘strak’ servies. Hagelwitte vierkante dinerborden bijvoorbeeld, not my cup of tea.

Heb jij ook servies (stukken) in huis, puur voor de sier? Ik ben benieuwd!

PS: Enkele links in dit artikel zijn affiliate links waarbij ik een klein percentage van een aankoop terug krijg van Bol.com. Helpt mij om Diyaata online te houden en kost jou uiteraard niks 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • els
  • November 20, 2016
  Reply

  Dat servies van vroeger is echt kei schattig :-). Hier in huis gebruiken we alles :-).

  1. Reply

   Lief he! Dat is ook een stuk praktischer dan mijn verzameling 😉

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

42 shares