Beauty – Smashbox Studio Skin Hydrating Foundation – Review

Smashbox Foundation

Laatst stapte ik de Douglas in Goes binnen met een doel. Ik zou namelijk een nieuwe BB cream van Smashbox kopen die ik al een tijdje standaard gebruik. Maar toen vroeg één van de verkopers waarom ik hier voor koos en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Want, waarom niet?

Ik kreeg te horen dat ik beter voor de Studio Skin Hydrating Foundation kon kiezen en dat had verschillende redenen. Omdat ik een gemengde huid heb, is vocht belangrijk en de foundation was dan voedender dan de bb cream, verrassend! De foundation is op te bouwen qua dekking, en de BB cream niet. Dat had ik inderdaad ook al ervaren maar ik had er niet zo bij stilgestaan, bij meerdere laagjes BB cream gaat de crème namelijk ‘glijden’. Ook was deze foundation meer ‘picture perfect’ met bijvoorbeeld flitslicht dan de BB cream én houdt de foundation 15 uur (en was dat dus écht waar, aldus de verkoper).

Mijn interesse was gewekt en dus liet ik hem de Studio Skin Hydrating Foundation in kleur 01 (Ivory) aanbrengen om te testen.

Smashbox

Smashbox Studio Skin Hydrating Foundation

Één kant van mijn gezicht werd opgemaakt met een dun laagje Studio Skin foundation en het verschil was echt heel groot. Niet als in, oei oei wat een foundation gezicht, maar mijn gezicht oogde veel egaler en de foundation zelf was amper zichtbaar. Als ik dus meer nodig zou hebben, zou ik nog een laagje kunnen aanbrengen zonder dat het snel too much wordt.

Studio Skin 15 Hour Wear Hydrating bevat een professionele kleurconsistente airbrush-look die 15 uur lang blijft zitten. Een innovatieve, opmerkelijk langhoudende foundation die elk spoor van roodheden en vlekken weg neemt. De lichte blend-able formule zorgt voor een feilloze finish die eindeloos veel complimenten zal opleveren.

De andere helft van mijn gezicht werd mooi gemaakt, en toen kwam er nog een mooie blush overheen die nu veel mooier uitkwam doordat de rest van mijn gezicht er zo egaal uit zag. Ik was verkocht!

De verpakking vind ik super fijn want de foundation zit in een pompje. Hygiënisch dus en het werkt handig. De foundation op zich verdeelt prettig over m’n huid. Misschien ietsje plakkerig in het begin maar dat trekt direct weg.

Smashbox

Ik heb de foundation direct op kerstavond getest tijdens het dansen, en ik kan jullie vertellen, deze foundation zit dus als een HUIS. Ik had het warm, het zweet stond op m’n voorhoofd maar de foundation bleef precies waar ‘ie moest zitten en bij thuiskomst was mijn huid nog steeds egaal. Top!

Deze winter kies ik dus voor de Studio Skin Foundation in plaats van de BB cream, want mijn huid ziet er ook net iets minder mooi uit dan in de zomer. Ik heb meer oneffenheden en her en der wat kleurverschil, plus een ‘s zomers tintje maakt elke huid natuurlijk mooier. Ook merk ik dat ik minder last heb van velletjes, omdat deze foundation vocht inbrengend is.

Smashbox
Met een dun laagje foundation.

Details

De Studio Skin Foundation van Smashbox is niet goedkoop, en kost 40,30 euro voor een flesje. Ik breng de foundation het liefst gewoon met mijn handen aan, ik vind dit prettiger werken én er verdwijnt geen foundation in een kwast of beautyblender. Ik vind deze foundation wel echt zo prettig dat ik al vrijwel zeker weet dat ik deze weer koop als ‘ie op is, ondanks de prijs. In de zomer verwacht ik wel een donkerdere kleur nodig te hebben.

Een heel groot compliment naar Ferdi bij Douglas Goes die alle tijd nam om me te helpen, terwijl ik eerste instantie niet eens om advies vroeg. Super fijn!

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 shares