Spaarsystemen & korting pasjes, welke zijn de moeite waard?

Spaarsystemen

Iedere keer als ik op pad ga en ik vooraf alle overbodige troep uit mijn tas gooi om zo licht bepakt mogelijk van start te gaan, weegt mijn tas nog steeds een ton. De boosdoener? Mijn gigantische portemonnee vol met pasjes en kaartjes van winkels en andere plekken waar ik regelmatig kom.

Herkenbaar? Tijd om eens te bekijken welke pasjes en apps ik nu écht de moeite waard vind en een aanrader vind om bij je te gaan of blijven dragen. Ohja, de Albert Heijn bonuspas laat ik buiten beschouwing hoor, die kennen we nu wel! Spaarsystemen? De moeite waard!

Airmiles

Dit was denk ik het eerste spaarsysteem OOIT waar ik een pasje van aanvroeg, lang lang geleden. Hoewel de naam doet denken dat je constant in de lucht hangt met dit spaarsysteem, heb ik er nog nooit een ticket van gekocht.

Het is tegenwoordig wel weer haalbaar volgens mij. Kijk maar naar de reclames waarin je een ticket Londen voor 1,- euro en 8000 Airmiles schijnt te kunnen kopen.

Zelf tank ik altijd bij de Shell en daar spaar ik dan ook de meeste Airmiles. Er liggen twee Shell tankstations op mijn route en mijns inziens heeft het weinig zin om voor 0,01 cent per liter om te gaan rijden. Ook spaar ik Airmiles bij de Etos en AH, waar je ze blijkbaar ook in kunt leveren. Is er een klusje wat gedaan moet worden en kom ik bij de Praxis, dan zwaai ik ook daar even met mijn blauwe pasje.

Uitgeven doe ik eigenlijk ook altijd bij de Shell, aan nieuwe handdoeken en washandjes! Sparen gaat tegenwoordig iets minder snel door gebrek aan kilometers met de auto dus ik doe er nu ook langer over. Ik vind het heerlijk om eens in de zoveel tijd nieuwe handdoeken te scoren en mezelf weer even in de spa te wanen, thuis in de badkamer 😉

Ook kun je kiezen voor korting op je benzine of bijvoorbeeld auto was programma. Bol.com heeft ook veel acties waar je je punten kwijt kunt, ideaal. Wat mij betreft dus nog steeds een aanrader, die Airmiles kaart!

Kruidvat

De Kruidvat spaarkaart zit samen met mijn Airmiles kaart direct op de pak in m’n portemonnee en gebruik ik regelmatig. Als je het puntenaantal op de kaart eens in de zoveel tijd opvraagt, schrik je je een ongeluk. Bizar wat we uitgeven aan drogisterij spullen! Of ja, ik dan toch.. En dan kom ik toch ook regelmatig bij de Op=Op Voordeelshop, Action en concurrent Etos.

Met de punten kun je ‘gratis’ artikelen kiezen die in een aparte stelling staan bij binnenkomst van de winkel, óf wachten en lekker opsparen want eens in de zoveel tijd is er een actie waardoor je punten geld waard zijn. Zelf vind ik het fijn om die dan te gebruiken voor een wat chiquere douchegel, make up of haarverzorging.

Mocht je de Kruidvat kaart nog niet in je bezit hebben, go and get it!

Etos

Tja, de concurrent. Zelf kom ik denk ik net iets minder vaak bij de Etos dan de Kruidvat, maar soms hebben ze ook heerlijke aanbiedingen! De kaart van Etos is gekoppeld aan een app, waardoor je ook simpelweg je telefoon kunt laten scannen.

Etos laat alle spaaracties nu via de kaart en app lopen zodat de zegeltjes verleden tijd zijn. Zelf doe ik hier bijna nooit aan mee maar wat ik wél leuk vind zijn de persoonlijke aanbiedingen. Ik heb zelfs al een heerlijke douchegel gratis gescoord toen ik de kaart net activeerde! De acties verschijnen in je app, je klikt op ‘ik wil deze’ en in ‘ik heb deze’ kun je zien welke persoonlijke aanbiedingen je hebt geactiveerd. Ook had ik een poosje terug een flinke korting bij een uitgave van 25,- euro (volgens mij 7,50 euro..). Toevallig was er al een leuke aanbieding en had ik wat spulletjes nodig, waarna er weer een flink bedrag werd afgetrokken. Perfect!

H&M

Die hebben we inmiddels ook allemaal, hoop ik! De H&M app! Ideaal, geen pasjes, puur een applicatie. Zie je iets leuks in de H&M en ren je bijna richting kassa? Of twijfel je omdat dat topje nét even boven budget is? Check dan even je H&M app want grote kans dat er een leuke actie tussen zit waardoor je tegen inlevering van je gespaarde punten (en die heb je, geef toe) een kortingspercentage of andere leuke aanbieding kunt activeren. Zelf is dit iets wat ik al snel vergeet maar dat is zo zonde! Strooien met die puntjes maar!

Douglas en Ici Paris XL

Sparen én directe korting bij je aankoop, toch maar in je portemonnee houden hoor!

Welke spaarsystemen volg jij allemaal en welke vind je nu echt de moeite waard?

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ik spaar eigenlijk altijd alles. Maar ik doe er daarna zelden wat mee..

  1. Reply

   Zonde! Zeker eens kijken of je iets leuks of korting kunt krijgen! 🙂

 2. Reply

  Ik moet toch eens vaker naar die H&M app kijken 🙂 Airmiles spaar ik ook al heel lang maar het gaat wel trager nu ik niet meer bij de shell tank en de V&D niet meer bestaat.

 3. Pingback: Beauty - Etos spaarprogramma - Unboxing de Beautybox - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares