6 redenen waarom er geen excuus is om niet te gaan stemmen

Stemmen

Okay ik beloof jullie om lief te blijven. Maar ik wil wel graag dat je na deze blog gelezen te hebben, je jezelf eventjes gaat verdiepen in de politiek. Als je dat nu tot toe niet gedaan hebt dan hè. Laat me je vertellen waarom er geen geldig excuus bestaat dit jaar!

6 redenen waarom er geen excuus is om niet te gaan stemmen..

 

  • Er bestaat een stemwijzer. Smoesjes als ‘ik weet niet waar ik op moet gaan stemmen’ gaan echt niet meer op, sorry. Het smoesje ‘de stemwijzer klopt niet’ gaat trouwens ook niet op. Want als je weet dat jouw uitslag bij de stemwijzer niet klopt, dan heb je dus wel degelijk een idee waar jij voor staat en dus voor kunt stemmen!

 

  • ‘Ik heb niks met politiek’, ook zo’n dooddoener. Niks met de politiek hebben is eigenlijk niet mogelijk. De politiek gaat namelijk over jouw dagelijks leven, dingen die er voor iedereen toe doen. Ook voor jou! Oh trust me, ik volg geen debatten op televisie en mis ook regelmatig iets. Maar ik heb wel degelijk een mening over het vluchtelingenbeleid, euthanasie en het verplicht eigen risico. Om maar iets te noemen.

 

  • Geen tijd… Come on girl (en boy)! Deze stem wordt maar één keer in de vier jaar van je gevraagd. Dit moet toch gewoon eventjes lukken? Op weg naar huis of in de pauze rij je snel even langs het stemlokaal. Lukt dat echt niet? Okay snap ik. Dan machtig je maar iemand, je vertrouwd vast wel één persoon die jouw stem kan gaan uitbrengen toch? Ohja, ik kwam er net achter dat de stemlokalen open zijn tot 21:00 ‘s avonds dus ik kan nu toch gewoon zelf even gaan stemmen. Hint hint.

 

  • Dit jaar vind ik het extra belangrijk dat iedereen gaat stemmen. Simpelweg omdat er gekke dingen gebeuren in deze wereld en er gekke mensen zich verkiesbaar stellen. Ik zal niet teveel uitweiden maar de PVV aan de macht lijkt mij dus echt de horror. En dan telt wel degelijk iedere stem op iedere partij, kijk maar naar onze vriend Trump die in Amerika de macht heeft gepakt terwijl we dit niet zagen aankomen.

 

  • Ja ik heb de 50 shades films allebei gezien, ik ben een sucker voor reclames en gooi met regelmaat een nieuw make-upje in m’n winkelmand. Ik ben blond en hou van het lezen van flauwe chicklits. Maar hey ik heb wel iets meer in m’n mars dan dit, ik heb ook een gefundeerde mening over (bijna) alles en so should you! Hoppa, laat jezelf zien en weet waar je het over hebt

 

  • Nog een laatste dan… Je hebt nog precies EEN HELE week om die keuze te maken. Dit gaat je lukken. Begin met de stemwijzer en kijk vandaar of je eruit komt.

 

Zo, ik sta volgende week na mijn werk in het stemlokaal. Jij ook? No excuses, ook jij hebt een mening die telt en ertoe doet. Laat je me even weten of je daadwerkelijk bent gaan stemmen?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 shares