Travel – Op reis met STOX Energy Socks – Tegen opgezwollen en vermoeide benen

STOX Energy Travel Socks - Diyaata.com

Deze review wil ik al lange tijd typen maar ik moest het juiste moment nog eventjes afwachten. Van STOX Energy kreeg ik namelijk al voor die hele warme periode in Nederland aanbrak, de Travel Socks toegestuurd. Deze compressie sokken zorgen ervoor dat je geen last hebt van opgezwollen, dikke en vermoeide benen. Niet zo’n sexy onderwerp maar iets waar veel meer mensen last van hebben dan dat je je beseft.

Vocht vasthouden en vermoeide benen

Zelf heb ik het zeer regelmatig, vocht in benen en voeten door onder andere mijn medicijngebruik en het feit dat ik hier ook gewoon gevoelig voor ben. Wanneer ik op vakantie ga, hou ik al helemaal mijn hart vast wanneer ik het vliegtuig instap. Vocht vasthouden verpest m’n energielevel, het doet pijn en het is ook gewoon niet fijn om te zien. Ik wil simpelweg een leuk jurkje aantrekken zodra ik de warmte instap en dan staat het toch minder tof als je daar olifantenvoeten onder hebt. Gezellig een stukje lopen doe je echt niet meer zo graag wanneer je voeten en onder volledige spanning staan.

Vliegen en reizen in het algemeen maakt het vocht vasthouden nog erger. Vaak heb ik bij het boarden van het vliegtuig (door het reizen en wachten) al behoorlijk opgezette enkels en dus was ik heel benieuwd naar de Travel Socks van STOX Energy voor op reis.

Travel Socks

Hoe kan het dat deze sokken het opzwellen van benen tegengaan? De sokken zorgen ervoor dat je bloedcirculatie optimaal blijft waardoor de maximale zuurstofcapaciteit naar je benen en spieren loopt. Op de site is te lezen dat de kans op reizigerstrombose maar liefst 18,75 keer kleiner is, bij het dragen van compressiesokken. Wow! Zelf kies ik altijd het liefste voor een stoel bij het raam en al-tijd verbaas ik me halverwege de vlucht over hoe koud ik het ineens heb. De sokken zorgen ervoor dat je voeten lekker warm en goed op temperatuur blijven.

Ik was heel benieuwd!

STOX Energy Travel Socks - Diyaata.com

Testen maar!

Op de website van STOX Energy vind je een maattabel waardoor je door middel van je kuitomvang gemakkelijk de juiste maat kunt kiezen om te bestellen. Dit is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de sok de juiste ondersteuning kan bieden. Ik was er heel snel uit (XL) en mijn sokken lagen binnen no time op de deurmat!

Het aantrekken van de sokken, daar moet je even de tijd voor nemen. Je moet ervoor zorgen dat je ze goed afrolt en dat er niks dubbel of gedraaid zit. Er is ook echt een linker en rechter sok, dit staat aangegeven dus je kunt erigenlijk niet fout gaan. Als je ze eenmaal aan hebt zitten ze prima. Ik had echt nergens last van knellen of andere ongemakken. Heel charmant vind ik lange sokken over het algemeen niet, maar deze zijn gewoon mooi donkerblauw en onder een jeans zie je er dus vrij weinig van. Plus, tja, in het vliegtuig hoef ik er niet super fashionable uit te zien vind ik. Vroegah vond ik dit overigens wel, maar ik weet inmiddels hoe hoog de prijs is die ik daar voor betaal en dus ga ik gewoon voor de sokken.

STOX Energy Travel Socks - Diyaata.com

Na een volle dag reizen, vliegveld, vliegtuig en transfer bij elkaar, kwam ik aan in het mooie Marmaris en kon ik de sokken uit doen. Ik heb tot op dat moment niet eerder echt hele erge behoefte gehad om ze uit te doen. Ze knelden nog steeds niet, het was alleen natuurlijk wel wat warm met 30 graden Celsius. Ik heb ze bewust ook nog aangehouden tijdens de auto transfer, want dit betekende ook nog zo’n 1,5 uur met mijn benen naar beneden zitten en daarmee zou ik het last minute kunnen hebben verpesten.

Ik trok de sokken uit en… er was serieus vrijwel niets te zien. Maar echt, ik was ZO verbaasd. Ergens klopte het wel, want ik had ook nog nergens last van gehad qua knellingen of druk. Maar dit gevoel kan ik me niet meer herinneren, ik ben altijd bezig met het proberen van mijn enkels te laten slinken wanneer ik op vakantie ben. Benen zoveel mogelijk omhoog, in koud water laten bungelen, ik heb al zoveel geprobeerd en nooit kwam ik er vanaf. De dag na aankomst hebben de STOX sokken dan ook direct een handwasje gekregen zodat ik ze op de terugweg weer aan kon.

De vakantie zelf heb ik ook slanke enkels gehouden, mede dankzij een tabletje wat ik hiervoor slik en deze hele goede start van mijn vakantie. Dit tabletje slik ik overigens al heel lang en toch had ik er nog steeds veel last van met reizen.

Op de terugweg zijn de sokken dus weer aangegaan en ben ik zonder dikke enkels en de nodige pijn, terug thuis gearriveerd. Love it!

Stox Energy travel Socks - Diyaata.com5
Met jeans en blauwe sneakers, niets te zien!

Details

De travel socks bestel je hier en je betaalt 34,95 voor één paar. Mocht je meerdere paren in één keer bestellen, dan wordt het voordeliger. STOX Energy heeft nog meer soorten compressiesokken zoals running socks, medical socks en work socks (klinkt ook niet verkeerd, met energie aan het werk!).

Ik ben zo blij dat ik deze sokken heb aangetrokken, ze hebben mijn vakantie een stuk aangenamer gemaakt.

*Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met STOX Energy

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 shares