TAG – 15 Reisdilemma’s – Barcelona of Rome?

Marmaris

In mijn hoofd ben ik al bijna op vakantie. Ik vertrek namelijk binnen een paar weken naar Turkije. Mijn vakantie werd ineens heel onzeker toen ik in het ziekenhuis belandde en eigenlijk durfde ik nu niet meer in m’n eentje op pad.

Mijn ouders zijn mijn redding want zij hebben aangeboden om hun vakantie te verlengen, waardoor ze met mij in Turkije zullen zijn. Perfect! Nu kan ik wel weg maar hoef ik niet meer zo bang te zijn dat ik er alleen voor sta als mijn gezondheid me in de steek laat. Mocht ik me niet okay voelen, dan heb ik in ieder geval gezelschap.

Uiteraard wordt het een echte uitrust vakantie maar dat is nu even niet anders. De zon helpt misschien wel mee aan mijn herstel! 🙂

In de aanloop naar mijn vakantie vond ik het wel tijd voor een typische reis-tag en die vond ik op de blog Reisdoc.nl. 15 Reisdilemma’s, waar kies ik voor?

 1. Zonvakantie / Wintersport

  Easy peasy! Ik ben nog nooit in mijn leven op wintersport geweest en guess what… ik ben het ook niet van plan! Mijn geld uitgeven aan zon, zee en strand, of kou en sneeuw? Nou dan weet ik het wel. Een zonvakantie is mijn keuze!

 2. Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland

  Oh shit, ik heb m’n antwoord dus al een beetje weggeven… Als ik moet kiezen ga ik absoluut voor de kust! De zee en het strand brengen mij tot rust en maken mij gelukkig. Ik ben dan ook een trotse Zeeuw hè! Maar op elke vakantie vind ik het wel leuk om even een stad in te duiken, voor een beetje cultuur en het nodige shoppen, je snapt me.

 3. Europees eten / Aziatisch eten

  Ja die is best lastig. Ik kies voor de Europese keuken, omdat ik hier meer vanaf weet en mijn eerste keuze hier toch op zal vallen. Dit strookt trouwens niet met mijn liefde voor sushi en de heerlijke baksels van mijn Indonesische schoonzus. Maar op vakantie kies ik dan toch voor de Europese keuken.

 4. Weg met vriendinnen / Weg met partner

  Ai ai die is lastig… de meest memorabele vakanties heb ik meegemaakt met vriendinnen, zeker weten. Maar het was toch ook wel erg fijn om met m’n vriend weg te gaan. Puur en alleen omdat iedereen ouder wordt, er gezinnetjes komen en met vriendinnen op vakantie gaan dus steeds lastiger wordt.. kies ik voor op vakantie gaan met een partner. Wel op één voorwaarde, moet die wel nog even voorbij komen natuurlijk..!

 5. Actieve vakantie / Luiervakantie

  Deze is ook bijna niet te doen joh, want tuurlijk wil ik niet de héle vakantie luieren. Maar het doel van mijn vakantie is wel om redelijk uitgerust en zen weer terug thuis te komen. En nee, je ziet mij niet op een mountainbike door de bergen crossen of een hike maken door één of ander oerwoud. Al heeft dat ook allemaal wel een beetje te maken met mijn gezondheid, ik weet dat dit soort dingen lichamelijk niet kunnen. En dus kies ik dan maar voor een luiervakantie..

 6. Azië / Afrika

  Ha, you’re asking me? Afrika natuurlijk! Even serieus, deze hoef ik niet uit te leggen toch? Zo wel, check dan ook even mijn ‘About’ pagina om de betekenis van ‘Diyaata’ te achterhalen.

 7. Barcelona / Rome

  Hier ga ik een heel partijdig antwoord geven wat werkelijk nergens op gebaseerd is. Ik ben namelijk twee keer in Barcelona geweest en ik vond het geweldig. In Rome ben ik niet geweest en het trekt me ook niet echt… Barcelona is dus mijn keuze. Ik ben überhaupt nog nooit in Italië geweest en dat heeft een beetje te maken met mijn ‘kaas fobie’, hello pizza en pasta, en het figuur van de Italiaanse vrouw, hoe ga ik daar kunnen shoppen? Ohja, en dit is wel een goed punt, Barcelona heeft een strand!

 8. Hotel / Camping

  Jullie geloven me zeker niet als ik zeg dat ik dit een lastige keuze vind? Dacht ik al, want ik straal alles uit van een typisch hotel meisje. En gedeeltelijk klopt dat ook wel, ik hou van de nodige luxe en heb graag een badkamer bij de hand. Maar ik heb wel een kampeer verleden want ik heb twee maanden op een camping gewerkt waarbij ik in een tent sliep. Met ongedierte en twee mannelijke tentgenoten (deze staan los van elkaar, denk ik). En ik heb ZO genoten! Ik hou ook van bingo, karaoke en iedere dag barbecueën. Het lijkt me heerlijk om ooit met een leuke man op de bonnefooi richting Frankrijk te rijden en daar te kamperen, echt. Maar voor nu, zonder man en romantische aspecten, kies ik voor luxe en dus voor het hotel. Yep.

 9. Citytrip / Natuurvakantie

  Ook best een lastige. Maar als je me vraagt of ik liever ga shoppen in Barcelona of het Noorderlicht ga zoeken… Dus, ik kies voor de citytrip! Na twee dagen heb ik het wel gehad met die bomen en/of bergen. Niet met de winkels, de leuke restaurants en de marktjes.

 10. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren

  Deze vond ik niet zo lastig eigenlijk. Zelfs als geld geen issue is, dan nog kies ik voor de wereld zien in meerdere keren. Ik vind het heerlijk om een vakantie voor te bereiden, achteraf een fotoboek te maken en herinneringen op te halen met een goed glas wijn. Dat alles tot de volgende trip gepland staat en ik hier weer research en voorbereidingen voor kan doen. Op wereldreis zou ik mezelf voorbij lopen en op mijn manier niet alles eruit halen wat erin zit. De voorpret en de napret, vanuit mijn eigen fijne huisje, horen voor mij bij het reizen.

 11. Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

  Dit antwoord is echt extreem egoïstisch en ik schaam me ervoor, lieve vrienden! Maar nooit meer reizen? Dat zie ik écht niet voor me. Ik maak op vakantie altijd vrienden en tja.. daar gaan we dan maar van uit? Jemig wat erg dit antwoord.

 12. Weg met de auto / Weg met het vliegtuig

  Wat een shitvraag want natuurlijk heb ik het vliegtuig nodig om mooie reizen te kunnen maken. Maar in het dagelijks leven heb ik mijn auto keihard nodig en dus moet ik wel voor de auto kiezen.

 13. Backpacken / Cruisen

  Easy, cruisen. Backpacken is voor mij lichamelijk onmogelijk en dus zou ik eerder op een cruiseboot stappen dan een backpack op m’n rug hijsen.

 14. Alles regelen / Op de bonnefooi

  Op de bonnefooi, ik hoop het ooit nog eens te doen want het lijkt me iets magisch’. Maar niet op dit moment, als vrouw alleen. Nee op dit moment plan ik (bijna) alles en dat is oké. Al zou ik NOOIT met een geregelde rondreis meegaan, dat lijkt me echt niks. Wil ik ergens blijven dan blijf ik, al loopt de persoon met het rode vlaggetje al vooruit of staat de bus al met draaiende motor te wachten. 

 15. Roadtrip / Op één plek blijven

  Zoals ik al bij vraag 8 zei, een roadtrip lijkt me echt heel erg leuk! Ooit, ooit komt het er van.

 

Ik ben benieuwd waar jij voor kiest! Als je deze tag overneemt, laat het dan even aan me weten, vind ik leuk!

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Inge
  • May 7, 2017
  Reply

  Oh wat fijn van je ouders!
  En ga een x naar Rome, echt doen. En noorderlicht ook een x bekijken! Om daarna met mr lover terug te gaan naar je blokhut met houtkachel en sauna. En, geloof het of niet, de kou daar is echt anders!

 1. Reply

  Leuk ingevuld! Ik ben ook nooit in Rome geweest, wel 3 keer in Barcelona en die stad heeft me helaas niet kunnen inpakken. Veel te toeristisch. Misschien nog eens gaan buiten het hoogseizoen 🙂

  1. Reply

   Daar kan ik wel inkomen, Barcelona is één en al toerisme, maar toch! Als je er doorheen kunt kijken.. 🙂

 2. Reply

  Wat een leuke lijst, sommige zijn inderdaad echt wel dilemma’s haha. ;p Ik zou Rome trouwens verkiezen boven Barcelona, het is echt een geweldige stad. Misschien wel in het laagseizoen gaan, anders word je een beetje gek van alle toeristen die de stad overnemen…

  1. Reply

   Hmm misschien moet ik het toch nog eens overwegen dan… 🙂

 3. Reply

  Wat een leuke tag! Ik hou heel erg van roadtrips en ondanks dat ik graag op de bonnefooi zou willen reizen, plan ik altijd veel te veel. Gewoon omdat de voorpret zo leuk is. 😉

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

45 shares