Een ‘rustige’ middag

Nope, de aandacht is er nog niet minder om geworden en elke dag weer lijken er meer mensen in dit hotel te werken.

Dinsdagochtend zou ik op een tour gaan, om 07:00!
Om 07:15 werd me verteld dat er een fout was gemaakt, sorry sorry sorry en kom morgen om 10:00 maar terug…As this is Africa.

Tijd voor een plan B, Serrekunda market! De receptionist die net de nacht had gewerkt wou wel met me mee. Een lieve rustige jongen, dat zat wel goed.

En inderdaad! Ik heb een leuke ochtend op de markt gehad en werd daarna uitgenodigd in zijn huis op de compound. Zussen, nichtjes, neefjes en buurkindjes ontmoet, wat een gastvriendelijkheid. Gelukkig had ik wat kleine cadeautjes mee en ook nog wat snoepjes gekocht, een mini feestje met Afrikaanse muziek!

Tegen de middag ben ik met de taxi terug naar het hotel gegaan voor wat ‘rust’. Hoopte ik.

De schoonmaker was m’n handdoeken vergeten te brengen.. En net toen ik terug was in mijn kamer en omgekleed was voor het strand, klopte er iemand op de deur: ‘Housekeeping!’
De handdoeken dus.. Toen ik ze wilde aanpakken vroeg hij vriendelijk doch dringend of hij ze zelf even mocht ophangen..tuurlijk. En alsof hij kon toveren had hij ineens een grote rode bloem vast want ik had toch wel indruk gemaakt!
Na een tijdje lieve woorden en charmeur technieken aangehoord te hebben heb ik ook deze meneer letterlijk m’n deur moeten uitzetten om naar het strand toe te kunnen.

Lunchen….rust, dacht ik nu toch echt. Maar meneer de chefkok had his eyes on me, en de volledige bediening hielp mee om mij te overtuigen van zijn goedheid.
Een schaaltje fruit, een smoothie… Overigens weet ik nu weer precies waarom ik apen zo onbetrouwbaar vind, er kwam er 1 naast me zitten, m’n fruit werd neergezet, ik knipperde en hoppa een aap op mn schoot en m’n mango was weg! Sneaky!

Eenmaal op het strand kwam de bediening steeds checken of ik wel ‘oke’ was, heel lief maar ook lichtelijk irritant. De uitkomst (yes I’m fine thank you) werd vervolgens doorgeschreeuwd naar de chef kok bovenaan de trap en dan kon ik weer een half uurtje lezen / dutten.

Er kwam op een bepaald moment nog iemand aan m’n strandbedje buurten die iets meer indruk wist te maken. Na 3 x nee op zijn uitnodiging voor een etentje wist hij me de vierde keer toch te overtuigen, 21:00 stond onze date gepland.

Eenmaal terug in mijn kamer was de schoonmaker nog een keer langs geweest met iets meer bloemen..

image image image

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares