Lifestyle – 8 x Waarom een to do lijst altijd goed is

To do list

In de aanloop naar de vakantie was het er weer tijd voor, een blog to do lijst. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk slingert er in mijn huis of op mijn telefoon ALTIJD wel ergens een to do lijst rond. Waarom een to do lijst altijd goed is, vertel ik je vandaag…

  1. Tja, toch wel op één, je kunt dingen niet meer vergeten. Het staat op je lijstje en dus krijg je steeds opnieuw een reminder dat dat ene klusje nog uitgevoerd moet worden.
  2. Het werkt gewoon heel bevredigend. Je streept of markeert de klusjes die je gedaan hebt door en er blijven (als het goed is…) steeds minder klusjes over, de lijst wordt korter en je ziet hoe productief je bent geweest. Daar doen we het voor!
  3. Je bent direct een stuk attenter want dat kaartje voor die goede vriendin, of dat bloemetje kopen voor die tante, je vergeet het minder snel en bovendien wil je dat klusje ook kunnen afstrepen. Jij blij, je omgeving blij, win win!
  4. Werken met een to do lijst is een legitieme reden voor het kopen van een nieuwe leuke agenda, weekplanner, to do notitieboek of blanco notitieboek. Je wordt er namelijk productiever van, dus op naar de Action / Hema / boekenwinkel! Oh.. en die leuke markeerstiften en/of pen mogen ook best mee voor het gezamenlijk doel.
  5. Kleine klusjes die niet per sé nu moeten gebeuren en dus keer op keer worden uitgesteld, komen dankzij je to do lijst toch een keer aan bod. Het ziet er namelijk niet uit als dat ene klusje bovenaan de lijst steeds maar niet afgestreept kan worden.
  6. Teamwork! Als je samenwoont met je partner / huisgenoot / kids is een to do lijst ook ideaal. Verbind er een gezamenlijk doel aan vast en tadaa, het is inzichtelijk en dus werkt iedereen (hopelijk) mee. Als deze lijst af is dan gaan we naar de bioscoop / frietjes eten / uit eten / shoppen… (vul maar in).
  7. Mocht je ook graag bloggen of schrijven dan werkt een to do lijst ook als een erg fijne inspiratie lijst. Ik heb een apart notitieboek (of course!) waar ik alle blog ideetjes in opschrijf en markeer wanneer ze zijn ingepland op Diyaata. Love it. Op deze manier raak ik mijn (briljante ;)) ideeën niet kwijt én ben ik uiterst blij met mezelf wanneer er een hele pagina gemarkeerd is. Tja, iemand moet het zijn!
  8. Soms, dan loopt m’n hoofd simpelweg over omdat ik zóveel moet doen. Denk ik dan. Wanneer ik het opschrijf blijkt het vaak best mee te vallen en zie ik zelfs manieren om klusjes te combineren. Het brengt dus ook nog eens rust in je hoofd en dat is wat we nodig hebben.

Maak jij ook graag gebruik van to do lijstjes? Zoja op welke momenten?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

25 shares