Travel – Een weekendje Center Parcs, Port Zélande

CenterParcs_Port_Zelande_Diyaata.com7

Een aantal weken geleden was het tijd voor een weekendje Center Parcs, Port Zélande! Als kind gingen wij met het gezin altijd naar Center Parcs en ik heb er super fijne herinneringen aan. Dit jaar was het tijd om terug te gaan, om de 40-jarige trouwdag van mijn ouders te vieren!

Port Zélande

Samen met mijn ouders, broer en schoonzus, vriend en bonuszoon gingen we een lang weekend naar Port Zélande. Een park niet ver van huis voor ons, gelegen in Ouddorp. Officieel gezien, nét geen Zeeland meer. Het park ligt prachtig aan het Grevelingenmeer en het Noordzeestrand. Vanuit je cottage loop je zo richting het strand! Wij sloegen dit over, want als rasechte Zeeuwen is het strand ons wel bekend en het park zelf had genoeg om te ontdekken.

Het huisje

Ons huisje lag direct aan het water. Vanaf het balkon van ons huisje hadden hadden we dan ook een prachtig uitzicht. Mijn ouders hadden bij de huisje ook een pakket geboekt waardoor we ons geen zorgen hoefden te maken om het opmaken van de bedden, of over keukendoeken en dergelijke. Ideaal! Ook kwam er iedere morgen iemand langs met ons ontbijt. Hoewel dat op dag één nog niet zo soepel ging (het ontbijt voor 7 personen werd bij een huisje voor twee personen afgeleverd..), vanaf de tweede dag ging het goed. Voor kinderen is dit ook leuk, in de kidsbox zit meer dan genoeg lekkers! Wij hadden een vrij ruim huisje, voor 4 personen, waar het ons aan niks ontbrak.

Het uitzicht over het water ‘s avonds, op de terugweg vanaf de Market Dome naar ons huisje.

Activiteiten

Via een korte wandeling langs het water, kwamen we bij de Market Dome. Het hart van elke Center Parcs, waar je het zwembad, de winkeltjes en restaurants terug vindt. Ook zat hier een bowlingbaan waar we de competitie met elkaar aangingen. Ik verloor.. van iedereen.. op de kinderbaan nog wel. Zucht.

Flamingo’s in de Market Dome!

In het zwembad is uiteraard een wildwaterbaan (herinneringen!) en heb ik wederom geleerd dat halverwege de slappe lach krijgen niet zo handig is. Gelukkig waren de mannen er om me te redden. Voor kids is er een toffe waterspeeltuin en ook de glijbanen werden goed ontvangen!

‘s Avonds ontdekten wij de indoor speelhal Adventure Factory. Perfect want het weer was ons dit weekend niet heel goed gezind. In deze hal bevond zich onder andere een gezellige bar met ‘s avonds live muziek, een klimparcours, een hele toffe minigolf, een autobaan met mini-cars en een gamehal waar we alledrie enigszins verslaafd aan raakten haha!

Als het weer iets beter was geweest, waren er nog tal van leuke activiteiten buiten geweest om uit te kiezen. We hadden echter nu al tijdtekort voor alle binnenactiviteiten dus reden te meer om nog eens terug te gaan! Wél hebben we tijdens een sporadisch zonnetje de geitenboerderij even bezocht, waar de geiten prima zelf wisten waar het voer te verkrijgen was!

Op de geitenboerderij! (geblurde kind hoofdjes voor de privacy ;))

Mijn ouders hadden ook een arrangement geboekt waarbij we twee avonden met z’n allen uit eten gingen. Één avond konden we terecht in het buffetrestaurant en één avond in het grillrestaurant. De laatste avond hebben we met z’n drietjes nog heerlijk gegeten op het terrasje in het midden van de Market Dome. Er was ook nog een snackbar en een Italiaan, dus volop keuze!

Market Dome terras

Ik heb zelfs nog geshopt, want in het kledingwinkeltje hadden ze een tof kledingmerk. Stond niet op de planning, wel heel leuk ;).

Aanrader?

Ik vond Port Zélande een heel tof park, en de mannen waren het met me eens! Stiekem staan er best veel huisjes en zat het park goed vol tijdens ons verblijf, maar het komt niet massaal en juist heel gemoedelijk over. Er is super veel te doen en als je nog een beetje het vakantiegevoel wilt ervaren, zul je lang niet aan alles toekomen! Voor ieder is er wat wils en in de zomermaanden is Port Zélande natuurlijk ook de place to be voor watersport en wateractiviteiten.

Als kind vond ik Center Parcs al tof enne.. dat vind ik nog steeds! Port Zélande is dan ook zeker een aanrader!

Ben jij wel eens in een park van Center Parcs geweest? Zoja in welke?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Welke Center Parcs is het leukste met kinderen? – Voormijnkleintje.nl

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

28 shares