Travel – citizenM – Het meest geweldige Schiphol Airport hotel

CitizenM Schiphol Airport Amsterdam - Diyaata.com

Twee keer ben ik er nu geweest en zagen jullie een glimp van het airporthotel op Schiphol waar ik verbleef. Dit hotel is echter zo awesome, te gek, leuk, dat ik er een losse blog aan wil wijden. CitizenM Schiphol Airport, ik ben fan. En nee ik word niet gesponsord, zou wel leuk zijn trouwens. Hint, hint.

CitizenM Schiphol Airport

Stiekem kende ik dit hotel al jaren, uit mijn tijd dat ik zakenreizen regelde en daarbij dus regelmatig een kamer boekte voor de engineers. Dit hotel was altijd favoriet, dankzij de perfecte ligging, het heerlijke bed en de multimedia snufjes.

Vorig jaar boekte ik het voor het eerst zelf, omdat de vlucht naar Turkije wel érg vroeg vertrok en de reis vanuit Goes al een behoorlijke reis op zich is. CitizenM Schiphol Airport vind je echt óp Schiphol. Je hoeft dus niet meer met een shuttle bus en je geen zorgen te maken of die vroeg genoeg vertrekt om op tijd in te kunnen checken. Bij aankomst met de trein op Schiphol volg je simpelweg de bordjes en word je via een verlichte en gedeeltelijk overdekte route in vijf minuten naar je hotel geleid.

De twee keer dat ik in dit hotel verbleef, was allebei voor een weekje Turkije met m’n mams! De laatste keer hebben wij onze ruimbagage koffers gewoon op Schiphol achtergelaten in de 24 uur per dag open en bewaakte stalling. Hierdoor konden we met onze handbagage gevuld met een tandenborstel, schone onderbroek en sokken (okay en nog meer) op weg naar ons hotel en hoefden we niet eens meer te sjouwen. Lopen met koffer is ook prima te doen maar wij waren lichamelijk niet topfit en dus was dit een fijne oplossing.

Inchecken

Zodra je binnenkomt in het hotel zie je direct de check in terminals. Alles in dit hotel gaat namelijk digitaal en je checkt gemakkelijk in via één van de schermen. Je kunt op dit moment ook nog aangeven of je op een hoge etage (zicht op het vliegveld en de vliegtuigen!) wilt overnachten of liever laag aan de grond blijft.

Op de begane grond vind je ook een erg leuke bar met koffie, sapjes en cocktails. Er is (voorververpakt) eten te verkrijgen en een gezellige lobby om met meerdere mensen nog even te kletsen.

CitizenM Schiphol Airport Amsterdam - Diyaata.com

Wanneer je naar je kamer vertrekt en uit de lift stapt heb je grote kans dat je langs een ‘iron heaven’ komt. Jawel een ‘ strijk hemel’. Dit klinkt wel net iets leuker in het Engels en het is ook echt leuk! Behalve dat het er heel tof uit ziet is het ook ideaal voor zakenreizigers die in een net gestreken overhemd de deur weer uit willen lopen.

CitizenM Schiphol Airport Amsterdam - Diyaata.com

De kamer

En dan, dan kom je de kamer binnen waar ik echt heel blij van word! Compact maar niet te klein en super praktisch ingericht. Het gigantische en heerlijke bed is de blikvanger van de kamer, net als de douchecel waarvan je de deuren open kunt zetten en de kamer hierdoor optisch weer groter maakt. In de douche vind je twee soorten douchegel, één voor avondmensen en één voor ochtendmensen. Ik hoor bij de eerste categorie en ik kan alvast verklappen dat de avond versie echt heerlijk ruikt. Op het bed liggen kussens voor een ‘pillow fight’!

CitizenM Schiphol Airport Amsterdam - Diyaata.com
Om dit poppetje heb ik echt heel hard moeten lachen. Kijk die outfit haha.

De eerste keer dat ik hier verbleef stond er een kaartje waarop stond dat de föhn zich verstopt had. Hij lag in een leuk stoffen zakken onderin de badkamerkast, zo leuk gedaan! Onder het bed zijn grote laden waar je je bagage op kunt bergen om ruimte te sparen.

Bij aankomst vind je ook (gratis) een flesje water per persoon en hoogst waarschijnlijk valt je oog al snel op de iPad. Die is geweldig. Met de iPad bedien je het rolgordijn, het licht in de kamer, de muziek en uiteraard de (giga) televisie (met een hoop fijne films!). Je kunt ook je eigen device koppelen aan de televisie dus ik heb m’n iPad gekoppeld en op die manier Netflix opgestart, ideaal!

De eerste keer dat we hier verbleven besloot mijn moeder de iPad uit te testen en het ging het licht uit en het rolgordijn omhoog terwijl ik onder de douche stond, oeps…

Minpunt? Niet direct maar ik zou dit hotel niet boeken wanneer je er met iemand verblijft waarbij je je zonder kleding niet op je gemak voelt. Nu deel je waarschijnlijk ook niet zo snel een hotelkamer met een dergelijk persoon, maar ik zeg het maar even! Je kunt het bed scheiden van de rest van de kamer, en dus het badder gedeelte, met een gordijn maar deze is wel enigszins doorschijnend. Het toilet zit in een aparte cabine met matglas eromheen en daarbij kun je dan ook het gordijn nog dicht doen en heb je hier wel je privacy.

CitizenM Schiphol Airport Amsterdam - Diyaata.com
Links de douchecel, rechts de wasbak en daarachter het toilet.

Prijs?

De kamerprijs verschilt nogal en heb ik zien dalen en stijgen van 80,- tot 160,- euro. Hier valt dus geen peil op te trekken en met regelmatig checken kun je je voordeel vinden. Wanneer je echter een hele vroege vlucht hebt en er geen shuttle bus is in een ander airport hotel of de shuttle bus vertrekt te laat, kun je de prijs van de taxi natuurlijk al schrappen wanneer je in het citizenM verblijft. Wanneer de kamerprijs rond de 100,- euro ligt, vind ik het dit echt waard!

Boek jij weleens een airport hotel? Heb je een favoriet?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares