Travel – Help, ik heb een visum nodig! – Tips en trucs

Visumbuitenland Diyaata.com

Helemaal enthousiast boek je een reis, ticket check, accommodatie check. Alles leuk, tot je tot de ontdekking komt dat je een visum nodig hebt. Help, wat nu?! Geen paniek, gelukkig hoef je het wiel niet helemaal zelf uit te vinden.

Jarenlang werkte ik voor een bedrijf in de olie en gas sector, waar ik mede verantwoordelijk was voor het boeken van reizen voor engineers naar boorplatforms overal ter wereld. Hier zaten best regelmatig wat ‘tropische’ of ‘ver weg’ bestemmingen tussen die veelal een visum vereisten. We hadden altijd tijdtekort en een klant die ons flink opjaagde. Gelukkig kregen we hulp van een visumdienst die onze visumaanvragen verder verwerkte, zodat wij minder zorgen hadden en ons op andere dingen konden richten.

Heb ik een visum nodig?

Wanneer je van plan bent te gaan reizen buiten de Europese Unie, is het slim om even bij de ‘visum vraag’ stil te staan. Mag je wel zomaar naar deze bestemming vliegen en is er geen toestemming nodig vooraf, op welke manier dan ook? Is het een lang proces waarbij je een visumaanvraag bij de ambassade moet indienen, is het een digitaal aan te vragen e-visum of heb je reistoestemming nodig in de vorm van een eTA voor Canada of ESTA voor Amerika?

VisumBuitenland.nl is zo’n visumdienst die het je allemaal een stuk gemakkelijker kunt maken. De eerste informatie voor een flink aantal bestemmingen en de bijbehorende visum vereisten vind je gelukkig al terug op de website, zodat je enigszins weet waar je aan toe bent. Pas geleden fantaseerde ik in goed gezelschap op het terras over een roadtrip door Amerika, hele routes werden besproken. Inmiddels ben ik op de hoogte van de visum vereisten maar weet jij het? De vereisten voor een visum Amerika? No worries, je hoeft niet direct naar de Amerikaanse ambassade te rennen voor de benodigde informatie!

Ik zal alvast verklappen; waarschijnlijk is een digitaal aangevraagde ESTA voldoende voor jouw vakantie. Wanneer je niet langer dan 90 dagen in Amerika verblijft en je reis een toeristisch of zakelijk doel heeft, dan kan een ESTA voldoende zijn. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation. Zoals de naam al doet vermoeden is een ESTA is geen officieel visum, het is een toestemming om het land in te reizen. De aanvraag is minder ingewikkeld dan een echt ‘ visum’ en is ook niet zo duur. De volledige ins en outs en uitzonderingen wanneer een ESTA niet voldoende is voor jouw reis, vind je terug op de website. Er is zelfs een filmpje wat je helpt bij het correct invullen van de online aanvraag. Als je je ESTA eenmaal hebt gekregen, is deze twee jaar geldig, ideaal! Je kunt onbeperkt reizen naar Amerika, zolang je binnen de maximaal 90 dagen per reis blijft. Door de toestemming die je vooraf aanvraagt, kan Amerika ongewenste reizigers al bij voorbaat weren. De informatie komt terecht in de database van de U.S. Customs & Border Protection. Ook de luchtvaartmaatschappijen kunnen terecht in dit systeem, zodat ze vooraf aan de hand van het paspoortnummer kunnen nagaan of de reizigers in het bezit zijn van een geldige ESTA alvorens ze gaan reizen. Als je paspoort verloopt, moet je logischerwijs ook weer een nieuwe ESTA aanvragen.

VisumBuitenland.nl

Wanneer je online een eVisa of ESTA aan wilt vragen, kun je echter nogal eens op ingewikkelde websites stuiten met onduidelijke vragen. Ook zijn er tegenwoordig helaas genoeg fake websites in de lucht. Wil je online een visum aanvragen voor een trip naar bijvoorbeeld Egypte, Sri Lanka of Amerika en kunnen uitgaan van een stukje zekerheid? Dan is het een goede optie om dit aan te vragen via VisumBuitenland.nl zodat je op een duidelijke, snelle en correcte afhandeling kunt rekenen. Voor verschillende landen kan er ook gekozen worden voor een spoed afhandeling, mocht je toch ietwat laat hebben beseft dat je een e-visum of reistoestemming nodig hebt. De Amerikaanse ESTA bijvoorbeeld? Indien nodig zit deze reis toestemming binnen 17 minuten in je inbox!

Zelf ga ik in mei weer richting Turkije, gelukkig een bestemming waar ik binnen no time online dat e-visum voor geregeld heb! Het e-visum staat vooraf al gekoppeld aan mijn paspoortnummer waardoor de check bij de douane op Dalaman airport heel snel en soepel verloopt.

Visumbuitenland Diyaata.com2

Ik ben heel benieuwd naar jullie reiservaringen in combinatie met een visum.

Heb je de visumaanvraag zelf gedaan of heb je hulp ingeschakeld van een visumdienst? Is dit allemaal goed verlopen? Laat het me weten enne.. goede reis!

*Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met VisumBuitenland.nl

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Uitstekende blog. Bedankt voor het delen van dit informatieve blog. https://e-visumdirect.nl/landen/visum-sri-lanka-aanvragen/

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares