Travel – Terug in het mooie Londen – Covent Garden met restaurant tip!

Covent Garden

Jullie zagen het al voorbij komen, eindelijk was ik weer kort in het mooie Londen. De stad waar ik zo enorm van ben gaan houden toen ik Mr X daar ontmoette en er dus regelmatig kwam. Het was inmiddels al een hele poos geleden en dit keer ging ik naar Covent Garden.

Waarom ik echt naar Londen ging, daar ga ik niet teveel over zeggen. Nu niet, nog niet en misschien wel nooit niet want ik weet zelf ook niet zo goed wat de conclusie is geweest. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik er ook heen ging zodat we elkaar weer konden zien.

Maar ik ben natuurlijk gekke Henkie niet en dus ging ik er ook heen met het doel in ieder geval weer een nieuw stukje Londen te gaan ontdekken! Een mooi weekend, dat zou het hoe dan ook worden en dat is me gelukt.

Op advies van mede-Londen-expert en mijn best friend was het doel dit keer om naar Covent Garden te gaan. Ik kwam vrijdagavond aan en had één volle zaterdag om geheel in te delen naar mijn eigen planning. Covent Garden werd het hoofddoel. Mijn energie level is weer redelijk op dit moment maar ik dacht, als ik enkel dit plan dan weet ik zeker dat ik mezelf niet ga teleurstellen. Lukt er meer, dan lukt er meer, krijg ik pijn dan houdt het wat sneller op maar dit kan ik sowieso!

Hotel en transport

Ik verbleef in het Wardonia Hotel, super dicht bij St. Pancras (waar ik uit de Eurostar stapte) en Kingscross. Het hotel zelf was geen luxe, een hele kleine hotelkamer en geen ontbijt service. Wel schoon, budgetproof en de locatie maakte zeker veel goed. Wardonia HotelZaterdagochtend was ik binnen 5 minuten lopen (inclusief wachten voor het stoplicht) op metrostation Kingscross waar ik een ontbijtje nam in het zonnetje en daarna de metro pakte richting Covent Garden. Gelukkig had ik mijn Oystercard nog, hiermee kom je echt overal en deze kaart is wat mij betreft een must have als je in Londen bent. Het is te vergelijken met de OV chipkaart en je hebt een maximum bedrag per dag wat er afgaat als je veel gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Ontbijt Londen

Covent Garden

Eenmaal aangekomen op het metrostation van Covent Garden, was ik binnen een paar tellen precies waar ik wezen moest. Een hoop bedrijvigheid kwam me tegemoet, straatartiesten, kraampjes die nog werden opgebouwd, zo gezellig! Binnen een uur stonden er allemaal leuke marktjes vol met handgemaakte spulletjes. Magie, eenwielers, comedians en muziek, overal en op elke hoek gebeurde er wel iets.

Covent GardenRondom het centrale gedeelte van Covent Garden waren er overal gezellige eettentjes en genoeg te winkelen! Ik heb een poosje met een sapje op een bloembak in het zonnetje gezeten en simpelweg genoten van het vertier om me heen.

Covent Garden

Rond het middaguur ging het ineens regenen en was ik net bij Neal’s Garden aangekomen. Een super mooi klein binnenplaatsje met veel groen, kleur, picknickbanken, cafe’s en boetiekjes. Om dit te vinden heb ik wel gebruik gemaakt van Google Maps, lang leve gratis roaming in de EU!

Neal's Garden

Restaurant

Het ging steeds harder regenen en ik besloot te schuilen. Zonder dat ik van het bestaan af wist, kwam ik terecht bij een Marokkaans restaurant genaamd Souk Medina. Dit restaurant zag er ZO ontzettend mooi uit dat ik besloot hier te gaan lunchen. In je eentje uit eten gaan blijft een ding, zeker op zaterdagavond, en ‘s middags uitgebreid lunchen was eigenlijk niet zo’n gek idee. Neal's GardenIk hou van Noord-Afrikaans eten en de match was dus snel gemaakt.

Souk Medina

Ik heb hier heerlijk gezeten en gegeten en waande me inderdaad voor even weer in de souks van Marrakech. Mocht je in Covent Garden komen, raad ik je dit restaurant zeker weten aan. Heerlijk eten, goede bediening, een geweldig interieur en sfeer en de prijzen zijn niet extreem hoog. Zelfs de toiletten waren selfie proof, zo mooi!

Souk Medina

Shoppen

Rondom Covent Garden kun je eigenlijk al heel leuk winkelen. Mijn doel was het dit weekend niet om helemaal los te gaan, maar ik heb wel wat spulletjes gekocht bij Boots en Urban Decay. Halverwege de middag was mijn energie en waren mijn benen op, en ben ik terug gegaan naar mijn hotel. Ik had sushi gehaald en dit heb ik op de hotelkamer opgegeten, helemaal prima!

‘s Avonds heb ik de bus gepakt naar warenhuis Selfridges, want daar was ik nog nooit geweest. Helaas stopte de bus halverwege de rit en bleken ook de omringende metrostations dicht in verband met een ’emergency’. Het was de wandeling wel waard want het warenhuis op zich is echt ongelofelijk, zo mooi! Ik heb hier zelf niks meer gekocht maar wel nog een beauty boodschap voor een vriendin meegenomen, net zo leuk :). Uiteindelijk heb ik dus veel meer gelopen dan ik van plan was en was ik HEEL blij toen ik weer terug in mijn hotelkamer was!

Ik heb een heerlijke dag in Londen gehad, weer een nieuw stukje van deze mooie en bijzondere stad mogen ontdekken met nog zoveel meer plekjes te gaan!

Wat is jouw favoriete Londen hotspot?

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 shares