Travel – Marmaris, oktober 2018 – Fotoverslag

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com

Poe ik moest even weer landen hoor, na een heerlijke vakantie in m’n favoriete stadje. Heimwee jongens, heimwee! Ik zou zo weer op het vliegtuig stappen als ik genoeg vrije dagen had gehad, maar helaas. Terug aan de bak! Wel wil ik jullie vertellen waarom ik het ook deze keer weer heel fijn heb gehad in Marmaris, vergezeld van wat leuke plaatjes!

Nachtje Schiphol en een vroege aankomst

Wanneer je als Zeeuw aankomt op Schiphol, heb je er al een hele reis opzitten. Omdat wij al om 07:00 zouden vliegen, kozen mijn moeder en ik weer voor een nachtje Schiphol. Lekker een hapje eten, onze koffers in een kluis gegooid en op naar ons hotel. Een fijne douche, een goed bed en om 04:30 alweer op om dan echt te vertrekken!

Marmaris okt 2018 Diyaata.com Fotoverslag

Geen vertraging en een windje mee zorgden ervoor dat we al voor de (Turkse) middag op het vliegveld van Bodrum stonden. Ik had dit keer een privé transfer geboekt want pfffff wat vind ik het vermoeiend te wachten op alle mensen die de transfer bus in moeten, plus daarna te dealen met het langzame rijden van de touringcar. De luxe vip transfer werd uiteindelijk een oude Fiat Punto maar hee, de chauffeur was gezellig en zorgde voor drankjes en WiFI dus prima!

Appartment(je)

Binnen 1,5 uur (met de bus duurt dit zeker 3 uur) stonden we voor ons appartementen complex waar we de laatste gasten van het seizoen bleken. En we kregen me daar een appartement, zo mooi! Groot, schoon, goede bedden, een gigantisch balkon met een geweldig uitzicht, helemaal verliefd en in m’n sas.

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com16

Omdat we zo bizar vroeg op de plaats van bestemming waren hadden we ook alle rust en tijd om onze spullen uit te pakken en daarna een drankje en hapje te gaan doen aan de prachtige boulevard. Welkom thuis!

Strand en Cleopatra Island

Op het strand kwamen we een bekende tegen die, net zoals de voorgaande keren, de hele week ervoor zorgde dat we een heerlijk zonnebedje hadden. Hij heeft al eerder een boottocht voor ons geregeld en dit keer gingen we via hem mee met een boottocht naar Cleopatra Beach.

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com

Dit strand is lang geleden speciaal aangelegd voor Cleopatra herself, met extreem mooi wit fijn zand geïmporteerd uit Egypte. Het strand zelf mag je niet op (say whuttt) maar je kunt wel via een soort rode loper het mooie water in, wat echt het mooiste blauwe en schone zeewater is wat ik OOIT heb gezien. Het Cleopatra zand heb ik uiteraard wel even door mijn vingers laten glijden, maar meenemen was me iets te risicovol. Braaf m’n benen afkloppen dus ook maar haha.

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com

Op het eiland was ook een oud theater (zie hoofdfoto bovenaan) te zien en een prachtig uitzichtpunt over de baai waar iedereen uiteraard even een foto moest maken. Hoogtevrees jongens, hoogtevrees… maar ik heb ‘m!

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com18

Shoppen, hapjes, drankjes en dansjes

De hele vakantie lang stond uiteraard ook in het teken van heerlijk eten, fijne wijntjes en cocktails plus de nodige shop sessies én gezellige maar ook zeer bijzondere dansjes. En dat vaak allemaal verpakt in één avond!

Marmaris oktober 2018 fotoverslag diyaata.com

Zo fijn om oude bekenden weer terug te zien en nieuwe mensen te leren kennen, hou ervan. Ik heb Turkse dansjes gedaan en de choreografie van baby shark en nog wat vergelijkbare (lees: belachelijke) liedjes helemaal onder de knie gekregen. Één avond ben ik echt gaan stappen met een leuke Britse chicka en zijn we in een R&B tent met hele fijne muziek beland. Daar was ik wel even aan toe na een aantal avonden baby shark

Ook zijn we twee keer naar Icmeler geweest, een naburig stadje waar het ook echt prachtig was met zowel daglicht als ‘s avonds laat. Veel bruggetjes, veel palmbomen!

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com

De oude stad van Marmaris zelf blijft ook prachtig met alle oude steegjes, net zoals de mooie fonteinen in het centrum die ‘s avonds een watershow met licht en geluid geven.

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com

Op de laatste dag deden we nog wat shoppings zoals lekkere Turkse koekjes om thuis het vakantie gevoel nog even vol te houden haha!

Marmaris oktober 2018 fotoverslag Diyaata.com

Na acht dagen was het echt tijd om de boel in te pakken en naar huis toe te gaan, waar lieve Jack en Jessy stiekem toch best blij waren me weer te zien. Al hebben ze de eerste dag vooral laten merken dat ze het samen ook erg gezellig hadden gehad.. Een soort revenge denk ik. Inmiddels knuffelen we er gelukkig weer op los.

En nu, nu heb ik heimwee en ben ik al bezig met het plannen van de volgende trip!

Diyaata.com Marmaris travel Cleopatra Island Sedir Island

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Mooie herinneringen <3

  2. Pingback: Personal - Dating - Gaat de 'shine' eraf? - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 shares