Travel – Reizen met de Eurostar – Van Brussel naar Londen

Eurostar

Vorig weekend was ik in Londen, halleluja! Weet je nog dat ik een blog schreef met 8 redenen om Londen (weer) aan te doen? Ik heb mijn eigen advies opgevolgd en ben weer richting deze mooie stad gereisd, dit keer met de Eurostar!

De Eurostar

De Eurostar is een hogesnelheidstrein die meerdere keren per dag vanaf Brussel-Zuid/Midi via Lille en Ebbsfleet met zo’n 300 km per uur naar Londen rijdt. Één van mijn liefste vriendinnen is net als ik groot Londen fan en vertelde mij iedere keer weer hoe ideaal deze treinverbinding is. Deze keer bleek de trein voor mij ook nog eens een stuk goedkoper te zijn dan vliegen en dus nam ik haar advies ter harte en probeerde ik het uit!

Reisduur

De totale reisduur zelf was voor mij een erg belangrijke afweging om wel of niet voor de Eurostar te kiezen. Ik woon in Goes, Zeeland, en een reis naar Amsterdam Schiphol duurt 2:09 uur (Intercity Direct met toeslag) tot 2,5 uur. Een flinke rit dus! Rotterdam is voor vluchten ideaal maar de vluchten zelf zijn wat duurder en dan is met eigen auto rijden weer handiger waardoor je extra parkeerkosten krijgt. Hetzelfde geldt trouwens voor Eindhoven, iets verder en ook handiger te bereiken met de auto. Naar Brussel, waar de Eurostar vertrekt, ben ik met de trein 2,5 uur onderweg. Jouw reistijd naar Brussel kun je vinden op de NS reisplanner.

De Eurostar zelf is vanaf Brussel zo’n twee uur onderweg naar Londen waarna je echt HARTJE Londen staat. Je stapt uit op het centrale treinstation St. Pancras (tegenover Kingscross) wat natuurlijk heel veel reistijd (en geld) scheelt in vergelijking tot bijvoorbeeld een vlucht naar Londen Heathrow of Gatwick.

Eurostar

Inchecken kun je bij de Eurostar tot 30 minuten voor vertrek, dat scheelt ook nogal! Normaal gesproken check je bij een Europese vlucht 2 uur van te voren in. Inchecken ging trouwens súper soepel en snel, fijn!

Bagage

Als je reist met de Eurostar mag je als volwassene twee (!) middelgrote koffers en 1 stuk handbagage per persoon meenemen. Kids ouder dan vier jaar met een kindertarief mogen 1 middelgrote koffer en 1 stuk handbagage meenemen.

Over vloeistoffen maakt niemand zich druk (best vreemd…) dus je hoeft niet moeilijk te doen met reisverpakkingen et cetera. Jouw grote fles shampoo of douchegel gooi je gewoon in je koffer of handbagage.

Je bagage neem je zelf de trein in en leg je bij het inchecken op een lopende band om door de scanner te laten halen. Dit betekent natuurlijk ook dat je niet hoeft te wachten bij een bagageband én er raakt niks kwijt (tenzij je zelf ergens een steekje laat vallen) ;).

Grote koffers en tassen kun je tussen de wagons in, in de bagage vakken stallen. Ik had een klein handbagage koffertje mee en die heb ik gewoon in het rek boven m’n hoofd gelegd. Ideaal, zo heb je er zelf ook zicht op.

Op de terugweg vanuit Londen ging alleen de bagage scanner kapot toen nét mijn bagage erin zat, aaah! Ik had gelukkig genoeg tijd en na een half uur wachten kwam mijn bagage me alsnog tegemoet. Het personeel is trouwens super behulpzaam en stelde me gerust dat ik niet hoefde te stressen ;).

Tickets

Mijn tickets boekte ik in de standaard klasse, voor de laagst mogelijke prijs van 59,- euro per stuk. Totaal betaalde ik voor mijn retour dus 118,- euro. Je ticket geldt vanaf elk Nederlands station (via Brussel naar Londen), dus hiermee ben je ook echt ‘klaar’. Je bagage zit hier ook standaard bij in, dus geen kleine lettertjes. Er bestaan luxere klasses, mocht je dit interessant vinden kun je er hier meer over lezen.

Extra’s

In de Eurostar heb je WiFi! De verbinding is niet altijd even stabiel want draait op 3G/4G maar ik heb dus serieus een tweet de wereld ingestuurd toen ik onder het kanaal zat, en dat gaf echt een kick ;). Ook heb je via de Eurostar app een entertainment systeem voor je neus op eigen mobiel of tablet. De stoelen zijn voorzien van Europese en UK stopcontacten, al had ik volgens mij niet opgelet en stoelen gekozen zonder stopcontact. Eigen schuld, want je kunt vooraf precies je eigen stoel uitkiezen waarbij je de juiste keuze kunt maken. Dit kost ook niks extra. In de trein vind je een wagon of meerdere wagons (afhankelijk van de drukte) met bar voor een lekker drankje of snack.

Ik had geluk en zat zowel de heenreis als de terugreis alleen in een 2-persoons zitje. Perfect!

Al met al?

Ik ben fan! De tickets zijn niet altijd zo goedkoop, je moet er wel op tijd bij zijn. Maar als dat lukt? Dan heeft dit vanaf nu zeker weten mijn voorkeur. Ik was ook lang niet zo gaar als na een vlucht, geen idee hoe dat komt maar het beviel me wel.

Heb jij al eens met de Eurostar gereisd? Vond je het wat of lijkt het je wat?

PS: op de foto zit ik nog in de Nederlandse en Vlaamse trein, in de Eurostar ben ik op stand relax gegaan 😉

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Oh wat leuk! Ik wil ook nog een keer met de trein. Lijkt mij veel comfortabeler… alleen de overstap is Brussel moet ik goed uitzoeken. Fijn artikel heb je ervan gemaakt 🙂

    1. Reply

      Jaa zeker een aanrader! Dankjewel! 😘

  2. Pingback: Lifestyle - Mijn huidige Netflix favorieten - Must Watch - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 shares