Travel – Texel – De favoriete vakantiebestemming van.. Yvanca

Favoriete Vakantiebestemming Texel - Diyaata.com

Reizen is iets wat ik het liefst zo vaak en veel mogelijk doe! Helaas is dat natuurlijk niet altijd een optie en dus deel ik in ‘De favoriete vakantiebestemming van..’ de reisverhalen van jullie! Zo krijgen jullie en ik de kans om nieuwe bestemmingen te leren kennen en ideetjes van elkaar op te doen!

Yvanca wil graag haar plek met jullie delen, haar favoriete vakantiebestemming is Texel!

De favoriete vakantiebestemming van Yvanca – Texel

  • Wanneer kwam je hier voor het eerst en hoe vaak ben je hier geweest?

Ik ben hier geboren en na de scheiding van mijn ouders weg verhuisd toen ik 5 jaar was. Ik ben nog regelmatig terug naar mijn vader gegaan, maar sinds mijn 18e veel minder. Ik kom er nu misschien eens per 2 jaar.

  • Wat maakt deze vakantiebestemming zo speciaal voor jou?

De heerlijke zoute zeelucht, die je ruikt zodra je op de boot zit, en de specifieke geur die de bossen hebben. Ik heb die geuren nergens anders geroken, en ik word er instant relaxed van!

Texel favoriete vakantiebestemming

  • Wil je je ultieme to do / to visit tip met ons delen?

Ik zeg 100% zeker; met de garnalen kotter mee! Lekker de zee op, leren over de zee en zijn diertjes en garnalen vangen en vers eten. En vergeet natuurlijk niet het strand dat vaak op loopafstand ligt. Verder is Ecomare ook erg leuk om zeehonden en bruinvissen te bekijken en meer te leren over de zee en vogels. Texel heeft ook een eigen ijsboerderij waar je heerlijk ijs kunt halen voor een leuke prijs. Zeker de moeite waard als je ook kinderen hebt, gezien de dieren en speeltuin die erbij zitten. Ben je meer een geschiedenis liefhebber dan is er naast het vliegveld een leuk klein museum over de slag van de Bourgondiërs boven Texel, in de tijd van de 2e Wereldoorlog. Ben je een natuurliefhebber, dan raad ik zeker de Slufter aan, het natuurgebied van Texel. Erg mooi en heerlijk rustig. En heb je ooit van ras patat gehoord? Zo niet ook zeker een must try! Patatjesbos het turfveld verwent je met een heerlijke smaak van nieuwe patat.

Favoriete vakantiebestemming Texel

  • En, is er ook iets wat we beter kunnen overslaan?

Er is een Texelse legende genaamd ‘De Sommeltjes’ . Hier is een sommeltjes pad op gecreëerd, wat erg leuk was voor kinderen, helaas wordt dit slecht onderhouden en regelmatig kapot gemaakt.

  • Wat is je favoriete zelfgemaakte foto van deze bestemming?

Ik heb een paar hele leuke foto’s van Ecomare en heerlijke van het strand en de natuur.

Texel favoriete vakantiebestemming

Favoriete Vakantiebestemming Texel Diyaata.com4

  • Heb je ook een gezellige foto van jezelf op deze vakantiebestemming, om ons over te halen?

Mijn stiefmoeder heeft afgelopen juni een leuke foto gemaakt van mijn vriend en mij bij de vuurtoren. Texelser kan bijna niet!

Favoriete Vakantiebestemming Texel - Diyaata.com2

Dankjewel Yvanca voor het delen van jouw favoriete vakantiebestemming! Ik ben nog nooit op de waddeneilanden geweest (shame on me…) en je hebt me zeker nieuwsgierig gemaakt naar Texel!

Wil jij ook jouw favoriete vakantiebestemming delen op Diyaata? Stuur me dan even een berichtje

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Travel - Kreta - De favoriete vakantiebestemming van.. Godelieve - Diyaata

  2. Pingback: Travel - Zuid-Afrika - De favoriete vakantiebestemming van.. Sharyn - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

26 shares