Trending Topics – First Dates, over Lisa en de fascinatie van dit programma

Dating - First Dates - Diyaata.com

First Dates, het programma van BNNvara, waarom is dit zo bizar intrigerend? Ik heb me er eens in verdiept én de aflevering met Lisa teruggekeken want daar kreeg ik wel erg veel berichtjes over. Oh en jongens, ik heb me aangemeld.

De fascinatie van First Dates

Allereerst, de Engelse versie hiervan, love it. Het lijkt wel alsof daar nog vreemdere dingen gebeuren dan hier in Nederland. De telefoongesprekken in de toiletten, de extreme kleding keuzes en de types die soms zo mooi matchen en soms ZO niet. Nederland doet inmiddels wel erg leuk mee en ik kijk met veel plezier naar de Nederlandse First Dates.

Het is verbazingwekkend hoe leuk de redactie van het programma de mensen bij elkaar weet te krijgen. Je ziet precies waar de klik op papier vandaan had moeten komen, maar dat dat (helaas) toch ook vaak niet genoeg is. Er zitten extravagante types tussen en hele onzekere personen waarvan je denkt; hoe komen die überhaupt in dit programma terecht? Echt, hoe leuk is het om in deze redactie zitten. Dat het je baan is om mensen bij elkaar te vinden die op papier helemaal kloppen samen. Lijkt me geweldig!

Lisa & Jaimy

Afgelopen maandag was ‘de’ aflevering van Lisa en Jaimy, waar ik zoveel over hoorde dat ik wel móest kijken. Op internet bleek deze aflevering al verdwenen zelfs, omdat er zo heftig werd gereageerd op Lisa. Blijkbaar zijn er zelfs bedreigingen naar haar toe geuit, wat natuurlijk nooit okay is! Maar hee… op uitzending gemist op mijn televisie kon ik de aflevering gelukkig nog wél terugkijken want mijn nieuwsgierigheid werd alleen maar groter.

Ik kon er bijna niet naar kijken, zo ongemakkelijk was deze date. Lisa, die in eerste instantie nog best dateable leek (met uitzondering van het gezeur over haar ex tegen de knappe barman dan), bleek zich om te turnen in een biatch eerste klas. Heel eerlijk, er zijn momenten denkbaar waarbij ik haar gedrag had kunnen verklaren. Ik heb echt de meest weirde dates meegemaakt en ik ben vast ook niet altijd even lief geweest. Maar Lisa… Jaimy was echt heel okay en in ieder geval een prima gesprekspartner. Hoezo maakte je er niet gewoon een gezellige avond van? Wie zegt dat Jaimy überhaupt in JOU geïnteresseerd was?

Wie is Lisa?

Voor wie het helemaal gemist heeft, even een korte samenvatting: Lisa is een jongedame van 25 die werd gekoppeld aan Jaimy, 30. Ze hadden eigenlijk één grote gemeenschappelijke interesse en dat was de kinderopvang. Lisa besloot echter om die gezamenlijke interesse direct de kop in te drukken want zij is gastouder en dat is natuurlijk veel persoonlijker dan een buitenschoolse opvang… Okay Lisa, point taken.

Lisa wist direct dat dit niks werd want Jaimy was kaal (of ik ben kippig, of Lisa of heeft een bril nodig, want Jaimy was zeker niet kaal), Jaimy had een grote neus (waar?) en een slecht gebit (heb ik niet direct kunnen spotten). Jaimy heeft tot dusver nog geen serieuze relatie gehad en dat vind Lisa bizar, evenals zijn hobby om te gamen. Hoe durft ‘ie ook, immers. Waar Lisa eerst nog vertelde tegen de barman dat ze graag een man had die zichzelf kon bezig houden, was gamen not done. Jaimy vertelt dat zijn vader twee jaar geleden is overleden en de reactie die daar op komt is: oh das wel heftig ja (met volle mond). Ik denk dat ze Jaimy misschien twee à drie keer heeft aangekeken en verder is ze voornamelijk bezig met de omgeving en haar haar. Lisa wil namelijk geen geïnteresseerde indruk wekken… Nah das wel gelukt denk ik.

Dit.gaat.te.ver. Gelukkig komt daar dan het hele ongemakkelijke stoeltjes moment, waarbij gevraagd wordt of men elkaar nog wil zien. Lisa’s antwoord konden we natuurlijk wel raden maar ook Jaimy neemt nu geen blad voor de mond, hurray! Hij geeft haar een koekje van eigen deeg door te zeggen dat ze wel erg bot overkwam en zelfs dan vind Lisa het nog niet nodig om haar excuses te maken.

Bij het afscheid doet Lisa er nog even een tikkie bovenop aan botheid ‘ Succes verder’ en dan scheiden gelukkig de wegen. Lisa, lieverd, ik hoop dat je inmiddels wel snapt dat dit niet het beste plan van aanpak was. Je zat in een televisieprogramma, met camera’s op de hoofd en een real life man voor je neus. No way dat je er goed uitkomt als je iemand op deze manier behandelt. Snappen doe ik het niet maar ik hoop dat je er inmiddels van geleerd hebt en er een leuke vent voorbij komt die je nog een tweede kans gunt.

Ohja, en ik sta sinds vorige week dus ingeschreven voor First Dates. Kom maar door met die uitnodiging BNN! Ik beloof me wel te gedragen 🙂

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 shares