Beauty – Urban Africa Naturals – Cocoa Body Butter

Cacoa Body Butter

Een tijdje terug kwam ik aanraking met een wel érg leuke webshop, namelijk Urban Africa Naturals. Diyaata is ooit ontstaan dankzij mijn reizen naar Afrika waar ik de passie voor het schrijven (terug) vond. Urban Africa Naturals verkoopt verschillende beauty artikelen waarvan de oorsprong gedeeltelijk of volledig in Afrika, Ghana, ligt. Een webshop die mij dus direct aan het hart lag!

Urban Africa Naturals

De producten van Urban Africa Naturals zijn volledig natuurlijk en vrij van schadelijke toevoegingen. Er wordt niet getest op dieren én doordat de ingrediënten (gedeeltelijk) uit Ghana komen, leveren zij ook nog eens een positieve bijdrage ter plaatse. Urban Africa Naturals koopt de ongeraffineerde producten rechtstreeks bij de vrouwen van de ‘shea butter community’ die keihard werken aan deze producten. Hierdoor kunnen de vrouwen voorzien in het levensonderhoud van hun gezinnen en scholing van de kinderen. Eerlijke handel dus! Door de verkoop van de verschillende producten wordt ook de welzijnsorganisatie Remar Tema Children’s Home ondersteunt. Deze organisatie zorgt ervoor dat kids van 4 tot 18 jaar in eerder uitzichtloze situaties, weer een toekomst krijgen. Zij hebben bijvoorbeeld trainingscentra waar jongeren een vak, een ambacht kunnen leren.

Je snapt het hè, ik vind dit prachtig. Mijn ervaring in Oeganda in 2013 en later mijn bezoekjes aan Gambia, maken dat ik deze prachtige onderneming graag even in de spotlights zet en onder jullie aandacht breng.

Cocoa Body Butter

Ik heb een aantal producten thuisgestuurd gekregen waaronder de Cocoa Buddy Butter. Deze body butter komt in een mooie witte pot van 250 ml en is bedoelt om de huid te hydrateren en verzachten.

Ingrediënten:

Love and devotion (zo leuk) – theobroma cacao seed butter – butyrospermum parkii cocos nucifera oil – essential oils – tocopherol

De crème heeft als basis liefde en toewijding, misschien wel het belangrijkste! Maar ook de ongeraffineerde cocoa butter uit Ghana, pure koudgeperste kokosolie en ongeraffineerde shea butter. Alles puur natuur.

Cacoa Body Butter

In gebruik

Zoals Urban Africa Naturals zelf ook aangeeft, heeft de butter een mild frisse chocoladegeur. Deze geur is dan ook het eerste wat je ruikt als je de pot opendraait. Zelf ben ik geen groot fan van chocolade geuren in verzorgingsartikelen maar bij deze geur is dat toch een beetje anders. Je ruikt namelijk écht een pure geur, in plaats van de chemische troep die wij ‘gewend’ zijn. De butter is extreem hard en moet je dus opwarmen en smeerbaar maken tussen je handpalmen. Het is aan te raden om de butter bijvoorbeeld na het douchen te gebruiken waardoor de butter sneller smelt én snel intrekt wat ik persoonlijk echt ideaal vind. Als de butter eenmaal opwarmt wordt deze zacht en heerlijk smeerbaar.

Cacoa Body Butter

Als je de butter aangebracht hebt blijft er een super mooie gloed over op je huid, waar ik echt fan van ben. Je huid ziet er super mooi en gezond uit na het gebruik. En, niet te missen, mijn huid voelt extreem (maar echt extreem, ik overdrijf niet) zacht aan.

Omdat ik nu in de winter weer last van heb van schrale en droge lippen heb ik hiervoor ook de butter gebruikt, works as a charm!

Feitjes

De Cocoa Boddy Butter kost 12,50 voor 250 ml en ik denk dat je hier echt heel lang mee doet, want je hebt weinig product nodig voor een groot effect. Daarbij komt dat je met je aankoop de foundation van Urban Africa Naturals en de vrouwen van de shea butter community steunt. Mooi, niet waar? Bestellen doe je hier.

Urban Africa Naturals heeft nog meer prachtige producten waarvan ik er binnenkort nog één mag laten zien. Én rond de kerstdagen mag ik beide producten weggeven op Facebook, dus volg mijn Facebook pagina zeker om op de hoogte te blijven!

Heb jij in de winter ook zo’n last van een droge en trekkende huid?

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Beauty - Urban Africa Naturals - Review Lip Smoother + Winactie! - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

21 shares