Vakantie – Marmaris – Mijn tweede (zonnige) thuis

Eerder was ik niet zo van vakanties naar bepaalde bestemmingen herhalen, ik was altijd benieuwd naar nieuwe plekken en was al snel om als er een leuke aanbieding voorbij kwam. Maar sinds ik vorig jaar in Marmaris ben geweest, herhaal ik deze vakantie heel graag.

Mijn tweede thuis

Ik ben net een paar dagen terug van mijn tweede vakantie naar dit prachtige stadje in Turkije en ik ben wederom verkocht. Als ik in Marmaris aan kom voel ik me zo enorm thuis, dat ik eigenlijk mijn volgende reis alweer wil plannen. Ik kan het niet uitleggen maar wie weet heb jij dit ook wel met een bepaalde stad of gebied en snap je dus perfect wat ik bedoel.

Het is een rust die ik over me heen krijg als ik de zee zie, de vriendelijke mensen begroet, door de gezellige straatjes loop en mijn ‘fresh orange juice’ aan het strand drink. Ik sluit geen andere vakanties uit want nog steeds ben ik nieuwsgierig naar andere bestemmingen, en bij voorkeur Afrika, maar regelmatig naar Marmaris maakt me ook erg blij.

Marmaris

Marmaris

Bij de naam Marmaris denkt iedereen direct aan een stapvakantie voor jongeren maar ik denk dat die tijden een beetje verandert zijn. Turkije schrikt momenteel al snel af en dus is de Spaande kust of Sunny Beach in Bulgarije een goed alternatief voor deze doelgroep. En dat maakt Marmaris momenteel erg rustig, het aantal toeristen is enorm afgenomen. Enerzijds moeilijk en vervelend voor de lokale bevolking, anderzijds heb ik hierdoor wel de schoonheid van dit stadje ingezien. Ik weet niet of dit net zo was verlopen als ik hele dagen tussen de lallende Nederlandse jongeren had gezeten 😉

Sidenote: kattenvriendjes waren er ook genoeg! Deze kattenmoeder had wat brokjes meegenomen…

Marmaris

Zee en strand

Marmaris ligt in een baai aan de Lycische kust waar de Egeïsche Zee en de Middelandse Zee elkaar ontmoeten. De zee is enorm helder, je voeten verdwijnen vrijwel geen enkel moment uit je zicht en zeewier is er vrijwel niet te vinden. Als je op je knieën in het ondiepe water gaat zitten, zie je de visjes om je heen zwemmen, genieten!

Watersport is hot en happening, van flyboarden tot parasailen, je hebt het binnen enkele minuten geregeld. Aan het strand vind je veel hotels en restaurants met zonnebedjes waar je op je wenken bediend wordt. Voor de liefhebber kun je ook nog genieten van een massage on the beach!

Marmaris

Verblijf

Marmaris biedt heel veel all inclusive hotels aan, een goedkope manier om van een heerlijke vakantie te genieten. Dit jaar verbleef ik in Blue Bay Platinum, een heel mooi all inclusive hotel waar ik niks tekort ben gekomen. Vorig jaar verbleef ik in een appartement, en eerlijk is eerlijk, ook dit had z’n charmes. Het eten bij de lokale restaurantjes vond ik een happening op zich en ik raad je dan ook zeker aan om dit sowieso te doen. Ook al zit je all inclusive, kom ook even uit dat resort om te genieten van de echte Turkse keuken en de lokale ondernemers te supporten. Het is allemaal super cheap dus je zult er niet aan failliet gaan.

Marmaris

In Blue Bay Platinum kreeg ik een kamer met zeezicht (en dan ook écht zeezicht!) en kreeg ik als welkom twee flesjes wijn en een volle fruitschaal. Mjam! Ohja, en zie je iets anders aan me? Dat klopt, ik ging namelijk naar de Turkse kapper… maar dat komt in een ander blogje 😉

Het hotel had zowel aan het zwembad als aan het strand ruim voldoende ligbedjes en plekjes in zowel de zon als de schaduw, perfect. Ohja, en op het terras en aan het zwembad genoot ik uiteraard van heerlijke cocktails en gin tonic!

Marmaris

Marmaris Blue Bay Platinum

Shoppen

Shoppen kun je hier als de beste! Je moet er wel, net als in elke toeristische badplaats, tegen kunnen dat mensen je aanspreken en proberen hun winkel in te praten. Je kunt het ze ook niet kwalijk nemen, elke klant is er één en is ontzettend belangrijk voor hun eigen boterham. Even geen zin? Een vriendelijke glimlach en ‘no thank you’ voldoet. Uiteraard hoort afdingen erbij. In het begin vond ik dit super irritant en ongemakkelijk, maar tegenwoordig word ik er iets beter in. Een leuk gesprek met de winkelier helpt hier al bij, voor hen is dit dagelijkse kost. Ik vind de winkeliers in Marmaris lang niet zo ‘agressief’ als in andere toeristische badplaatsen. Ze reageren heel okay als je vriendelijk bedankt, een verademing!

Marmaris

Zelf heb ik twee gave zonnebrillen (tja, ik ga er toch altijd een keer op zitten), een nieuwe handtas, prachtige oorbellen en een armbandje gekocht. Oh en nog wat kleine dingetjes en cadeautjes! Shoplog?

Marmaris

Wanneer weer?

Ik hoop eind van de zomer nog even terug te kunnen naar dit fijne stadje, maar ik heb inmiddels wel geleerd dat ik niet al te ver vooruit kan plannen. You never know! Qua gezondheid voel ik me gelukkig bijna weer helemaal de oude en deze vakantie heeft daar zeker aan meegeholpen.

Marmaris

Op welke vakantiebestemming voel jij je ‘thuis’? Laat het me weten in de reacties!

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Wendy (B)
  • May 28, 2017
  Reply

  Ik voel me thuis in Londen.

  1. Reply

   Dat snap ik helemaal! Londen was ook een poos mijn favo.. 🙂

 1. Pingback: Beauty & Travel - Naar de kapper in het buitenland! - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

21 shares