Vakantie voorbereidingen – Boeken – Muziek – Netflix

Vakantie

Met mijn vakantie in aantocht heb ik de nodige voorbereidingen gedaan om te zorgen dat ik me gedurende de reis én eenmaal in Turkije geen seconde hoef te vervelen. Niet dat dat ooit voorkomt, maar ik ben een planner en ik plan!

Ik zorg ervoor dat er genoeg boeken meegaan, zowel digitaal als hardcopy, mijn muziek playlist wordt aangevuld en ik sluit een Spotify abbonement af om ook offline voorzien te zijn van leuke liedjes. Ook belde ik naar Netflix (!) en kan ik nu wél films en serieus offline zetten.

Boeken

Boeken staan met stip op één! Zonder een boek te lezen heb ik geen vakantie gehad en over het algemeen lees ik er véél meer dan één.

Een Dwarsligger, uiteraard, als ambassadeur hoor ik die wel met trots bij me te dragen! Kijk even hier als je niet weet wat een dwarsligger is. Ik heb nog een paar thrillers liggen maar ik ben echt into romans op het moment dus  ik neem Parnassa van Josha Zwaan mee. Dit boek gaat over een moeder-dochter relatie die zich afspeelt tijdens de Jodenvervolging in Zeeland.

Wie weet spiek ik ook nog even op Schiphol voor een ander exemplaar..

In mijn handbagage heb ik ook mijn Sony e-reader, deze heb ik al jaren en het is echt een top aankoop geweest. Anders sleep ik me een ongeluk met boeken. Het leest veel prettiger dan op mijn IPad en zo hoef ik mijn peperdure iPad ook niet mee te nemen naar het strand bijvoorbeeld. Hij staat nog vol met allerlei boeken die ik nog had, of doorgestuurd heb gekregen. Maar uiteraard zette ik er ook een paar nieuwe op, van die boeken die ik wel wil lezen maar niet per sé in mijn boekenkast hoef te hebben zoals:

 • Huidpijn – Saskia Noort
 • Judas – Astrid Holleeder

Dan, neem ik altijd een paar Bookazines van de Libelle mee. Dit zijn volledige boeken in tijdschrift formaat die mijn moeder vaak koopt, we allebei lezen en dan vervolgens op vakantie doorgeven aan een andere vakantieganger. Dit keer hoef ik ze niet mee te zeulen want mijn ouders zijn al in Turkije, ideaal! Bookazines zijn enorm voordelig en een leuke manier om veel boeken te kunnen lezen. Ik neem er nog eentje mee en er liggen er dus al genoeg voor me klaar waaronder deze drie:

 • Bloesem in de sneeuw – Sarah Jio
 • Twintig regels liefde – Rowan Coleman
 • Eilandliefde – Elin Helderbrand

Muziek

Één van de eerste cadeautjes die ik kreeg van Mr X was een hele fijne IPod. Deze staat nog bomvol muziek, die hij voor me regelde. Fijne latin, kizomba en bachata muziek die ik nooit beu raak. Daarnaast ben ik nu maar eens met mijn tijd meegegaan en heb ik Spotify erop geïnstalleerd. Ik heb tijdelijk een abonnement afgesloten en een paar playlists offline gezet. Het fijne aan de IPod vind ik dat mijn telefoon nu niet zo super snel leeg loopt terwijl ik reis. Uiteraard heb ik een vakantie playlist gemaakt en die staat eigenlijk gewoon vol met liedjes van nu zoals:

 • Shape of you – Ed Sheeran
 • Cold – Maroon 5
 • Energie – Ronnie Flex, Frenna

Netflix

Ik dacht, nu ga ik eindelijk eens voor het eerst een film of serie downloaden om in de trein en het vliegtuig te kunnen kijken! Niet dus, hij deed het niet. Ik klikte wat heen en weer op m’n IPad en klikte toen op hulp via de telefoon. En warempel, een kiestoon uit m’n IPad! Na een paar minuutjes kreeg ik een super vriendelijke Netflix meneer aan de lijn die alles al van mij wist en mijn probleem binnen no time oploste. Nah ik was echt impressed. Dus, heb je ooit een probleem, bel dan de vriendelijke mensen van Netflix gewoon even op via het Internet 🙂

Ik heb alle afleveringen van Girlboss gedownload en moest me inhouden om nog niet te starten voordat mijn reis begon!

 

Je begrijpt het, ik zal waarschijnlijk tijd tekort hebben want ik heb hier nog niet eens alle boeken genoemd. Maar hee, een goede voorbereiding is het halve werk!

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Inge
  • May 21, 2017
  Reply

  Je krijgt ‘t nog druk 😉 Geniet van je vakantie en doe geen rare dingen!

 1. Reply

  Heel veel plezier op vakantie! X

  • Jenny - ikreis.net
  • May 21, 2017
  Reply

  Mooie voornemens voor tijdens je vakantie!

  Veel plezier alvast.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 shares