Victoria & Albert museum – Londen

V&A

Op mijn eerste tripje Londen, bezocht ik het National History Museum in Londen. Dit was niet zo’n succes. Ik ben geen dinosaurus fan en al helemaal niet met gillende kinderen om me heen. Mijn plan was dus om de eerstvolgende keer dat ik tijd had, het Victoria & Albert museum te bezoeken. Hier zouden ook kostuums, vroegere mode worden tentoongesteld en dat interesseerde mij dan weer wel!

Ik denk dat ik er 3 à 4 uur heb rondgelopen, wat een prachtmuseum is dit. En geloof me, ik ben heel snel uitgekeken op een schilderij of beeld en bij lange na niet alles gezien!

De toegang tot (ook) dit museum is gratis, maar er zijn altijd verschillende extra exposities te zien waar wel entree voor gevraagd wordt. Het is absoluut niet noodzakelijk om hierheen te gaan maar wel een extra optie.

Ik heb totaal geen verstand van geschiedenis dus verwacht geen verslag met jaartallen en beschrijvingen, sorry! Ik heb eerst een poosje tussendoor de Engelse kostuums, meubels en beelden gedwaald. Alleen hier al werd ik heel blij, ik hou van die typisch Engelse stijl, van kostuum tot nachtkastje!

Victoria and Albert museum

 

En dan ineens zag ik het bordje ‘fashion’, wha! En jawel, een waar walhalla vol Europese mode. Inclusief Christian Dior, waar ik zo van hou! Hier heb ik dan ook vrij veel tijd doorgebracht en heerlijk gechilled op de vele bankjes met uitzicht op al dat moois. Het hotel biedt ook gratis WiFi, iets wat ik echt heel prettig vond tijdens mijn dagje sight seeing!

Happiness is the secret to all beauty. There is no beauty without happiness.

– Christian Dior

 

Christian Dior- V&A museum

Inmiddels was ik al twee keer langs de ingang van de expositie: Shoes: Pleasure or Pain? gelopen. En ik kon me niet inhouden. Terug naar de ingang om een entree kaartje. Deze waren 12 pond zonder donatie voor het museum, 13,50 met donatie. Ik heb gekozen om wel een donatie te doen en ben daarna vol enthousiasme de expositie ingelopen. Van Jimmy Choo tot Louboutin tot de Chinese afbind schoentjes, het stond er allemaal. En jawel ook hier, Christian Dior. Halverwege de expositie heb ik een film gekeken waarin designers van de verschillende bekende merken vertelden hoe zijn aan hun inspiratie komen. Ik heb enorm genoten maar mocht op deze expositie helaas geen foto’s maken.

De bijzonderste creatie? Een doorzichtige schoen, waarvan de hak helemaal gebogen was waardoor je eigenlijk wel moest kruipen, met tevens doorzichtig voetbed. De schoen was in opdracht gemaakt en had een erotisch oogpunt…Je moest dus kruipend naar je vent toe, met ontzettende pijn in je voet en dan was dat erotisch. Juist! Volgens mij was dit een creatie van Louboutin, correct me if I’m wrong..

Too many women think shoes are unimportant, but the real proof of an elegant woman is what is on her feet.

– Christian Dior

Er was ook nog een expositie over Indiase stoffen die mij heel interessant leek maar na de schoenen expositie zeiden ook mijn voeten dat het tijd was om terug naar het hotel te gaan.

In de shop van het museum heb ik twee prachtige boekjes van Christian Dior op de kop getikt. Één met zijn biografie en één met fashion tips van Mr Dior himself. Ik ben benieuwd!

Al met al, heb ik denk ik de helft van het museum gezien en ik ben ontzettend onder de indruk. Alleen het gebouw op zich is al bizar mooi. Mocht je dus een tripje Londen in het verschiet hebben en zin in een culturele onderdompeling, go go!

Ben jij al eens in het Victoria & Albert museum geweest in Londen? Heb je nog andere museum tips voor op citytrip?

Tags: Dior, museum

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Jamey
  • December 30, 2015
  Reply

  O My gosh..wat moooi!

  1. Reply

   Ja he 😀

  • Leny
  • December 30, 2015
  Reply

  Wij zijn in het National geweest, ons bewust beperkt tot een paar afdelingen (Romeins, Grieks, Engelse geschiedenis). Het Bethnal Green Museum of Childhood vond ik ook erg leuk, speelgoed door de eeuwen heen. En heel indrukwekkend, het Imperial War Musuem. Buiten staan de grote kanonnen die op de kust van Walcheren hebben geschoten bij de slag om mijn eiland. Er is veel aan techniek te zien (vliegtuigen, tanks, auto’s), maar ook veel persoonlijke spullen. En juist die maken het heel interessant.

  1. Reply

   Wat een leuke tips, dankjewel!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares