Lifestyle – Inner Beauty – Voldoende water drinken, zo doe je dat!

Water drinken

We weten het allemaal, we horen twee liter water per dag weg te drinken. Dit hebben we nodig voor een gezond lichaam én een gezonde huid. Maar hoe dan?! Ik geef je vandaag 10 tips om voldoende water binnen te krijgen.

 1. De makkelijkste tip, 1,5 liter water per dag drinken is ook best okay. De rest krijg je namelijk binnen als je genoeg groente en fruit eet. Schort het daar ook een beetje aan? Dan kun je beter die twee liter wél proberen weg te drinken.
 2. Koop een leuke ijsblokjesvorm en mooie glazen, echt koud water is een stuk lekkerder dan rechtstreeks uit de kraan maar ook de aankleding doet wat met je. Giet je water in een stylish cocktailglas, een paar hartjes of diamant ijsblokjes erin, rietje erbij et voila!
 3. Die ijsblokjes kun je ook maken met frambozen, blauwe bessen of munt erin. Yum!
 4. Of je vult de helft van het ijsblokje met water en de andere helft met vruchtensap of siroop, helemaal tropical proof.
 5. Ben je van het gemak? Dan gooi je gewoon wat pitloze druiven in de diepvries. De druif is je ijsblokje en het ziet er nog super leuk uit ook.
 6. On the go of op het werk? Dan koop je zo’n ideale waterinfuser en die vul je gewoon bij gedurende de dag. Een licht fruitsmaakje aan je water maakt het net allemaal ietsje minder saai. Citroen en limoen doet het wat mij betreft al-tijd goed.
 7. Zelf heb ik niet altijd zin of tijd om ‘s ochtends vroeg die waterinfuser te vullen met fruit. Wel heb ik op het werk altijd een gewoon simpel flesje water bij me staan. Omdat ik deze constant zie staan, drink ik ook veel vaker en dus meer.
 8. Ohja, koffie en thee telt ook gewoon mee hoor! Maar eh tja… niet die lekkere cappucino of macciato met heel veel melk, sorry.
 9. Weinig tijd gedurende de dag? Maak er dan een gewoonte van. Probeer bijvoorbeeld bij iedere maaltijd of bij ieder tussendoortje een glas water leeg te drinken.
 10. Reminders, je kunt natuurlijk simpelweg een alarm in je mobiel instellen maar er zijn ook appjes die je helpen te herinneren dat je weer wat moet drinken. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Water herinnering’ en ‘Mijn water balans’. Tja, iets kunnen afstrepen werkt psychisch ook gewoon heel goed. Denk aan maar een to do list!

 

Kom jij dagelijks aan de juiste hoeveelheid water?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ten eerste: Wat is je site mooi geworden.
  Wat betreft het water drinken: Ik krijg het niet weg!
  Tenzij er een fruitsmaakje aanzit. #verwend
  Dan is zo’n flesje/infuser zeker handig!

  1. Reply

   Thanks! Ah ja zo’n infuser is ideaal, dan krijg je een ‘gezonde’ fruitsmaak. Je comment was in de spam gekomen, excuses!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 shares