Personal – Waarom ook ik ‘s avonds de deur niet open doe

's Avonds de deur niet open doen

‘ Trrrrrrrrring’. De deurbel gaat en ik blijf muisstil op de bank zitten. Ik ga namelijk niet opendoen maar wil ook liever niet dat men ziet dat ik er niet ben. Vorige week in het nieuws ‘Bijna 1 op de 5 vrouwen doet deur niet open uit angst. Collecteren ‘s avonds is zinloos’. En ik voelde opluchting want ik ben die ene vrouw die ‘s avonds dus echt de deur niet meer open doet als ze niemand verwacht.

Dit percentage is gestegen van 8,1 procent in 2012 naar 8,6 procent in 2017. Mensen voelen zich wel minder onveilig in huis, zo blijkt volgens dit onderzoek, maar de deur blijft vaker gesloten ‘s avonds. Er zijn voor deze percentages 150.000 mensen van 15 jaar en ouder gevraagd. Mij is niets gevraagd, maar ik snap dit stijgende percentage wel.

Vooral vrouwen zijn angstig en de groep zonder partner is het grootst (yes, that’s me!). De vrouwen met partner zijn iets stoerder aangelegd, snap ik wel met een back up op de bank! Als ik weet dat er iemand komt of ik heb een pakketje voor de buren aangepakt, doe ik natuurlijk die voordeur zonder problemen open. Heb ik echter geen idee wie er voor de deur staat, dan gaat het niet gebeuren. Ergens een schuldgevoel naar die collectant, dat heb ik wel. Maar dat maak ik dan weer goed door op een ander moment en op een andere manier een goed doel te steunen. Bekenden hebben mijn telefoonnummer en desnoods mijn social media, dus die kunnen me écht wel bereiken.

Ik wil simpelweg het risico niet nemen dat er iemand met kwade bedoelingen voor de deur staat. Het is immers niet heel lastig te achterhalen dat ik hier woon met enkel en alleen twee (niet zo stoere) katten. Steeds vaker hoor je over nep collectanten of andere rare fratsen, manieren om je huis binnen te komen of geld af te troggelen. In eerste instantie deed ik enkel niet meer open wanneer het donker werd, inmiddels open ik de deur eigenlijk gewoon helemaal niet meer in de avond. Better safe than sorry is regelmatig mijn motto en zo ook op dit gebied.

Dus collectanten, het spijt me, jullie kunnen er niets aan doen. Maar ik beloof dat ik het op een andere manier, op een ander moment, weer goed maak.

Vertel, doe jij ‘s avonds de deur nog open? 

 

Bron: RTL Nieuws

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Als ik alleen ben doe ik ook niet open als het al donker is, maar ik probeer wel altijd te spieken wie er voor de deur staat.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

35 shares