Personal – 8 x wat bloggen mij allemaal heeft gebracht

Diyaata bloggen

Schrijven doe ik al sinds de basisschool. Ik maakte eigen schoolkrantjes en had mijn eigen ‘redactie’ opgezet. Op de middelbare school schreef ik voor een landelijke jongerenkrant die verspreid werd op de middelbare scholen. Tijdens mijn HBO opleiding was ik bestuurslid PR bij de studentenvereniging. En ook daar hoorde natuurlijk een blad bij!

Het zit er dus echt in dat schrijven en gelukkig kan ik nu mijn passie kwijt in het bloggen. Love it! Wat heeft het bloggen mij allemaal gebracht de afgelopen jaren?

  1. Ik heb inmiddels ZO veel geleerd over WordPress, Social Media, SEO, Google in het algemeen, alle regels waar bloggers zich aan moeten houden en nog veel meer. En dat allemaal door te doen, actie te ondernemen en fouten durven te maken. Ik ben tijden bezig geweest met bedenken hoe ik mezelf kon ‘verrijken’ naast het dagelijks werk, totdat ik het bloggen ontdekte. Dit is nog veel beter dan een zelfstudie! Ik heb boeken gekocht, blogs gelezen, social media ontwikkelingen gevolgd, het nieuws en alle trends bijgehouden. En nog steeds natuurlijk, deze ‘studie’ stopt nooit en ik leer letterlijk nog elke dag.
  2. Het leren kennen van andere bloggers! Hoe leuk is het om andere mensen te leren ‘kennen’ die precies diezelfde passie met je delen? Dankzij Social Media is het easy om met elkaar in contact te blijven, gezellig en ook nog eens handig voor een goede portie brainstormen!
  3. Samenwerkingen met leuke bedrijven, een grote eer en ontzettend leuk om mezelf in dit wereldje te begeven. Reviews schrijven over producten waar ik ontzettend blij van word en mijn mening aan jullie doorgeven.
  4. Omgaan met tegenslag en meningen. Tja, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn natuurlijk.. Ook ik heb momenten van tegenslag gekend, variërend van weinig tot geen bezoekers tot technische problemen die ik niet direct verholpen kreeg. Met negatieve meningen heb ik tot dusver gelukkig weinig te maken gehad. Echter als ik kijk naar hoe de ‘grote’ collega bloggers hier mee omgaan, dan heb ik hier ook veel van geleerd. Hoe het wel én hoe het niet moet haha!
  5. Vorig jaar heb ik ook regelmatig (freelance) commerciële teksten geschreven, in opdracht van een mediabureau. Weer iets toegevoegd aan mijn werkervaring en dus ook aan mijn CV! Dit trouwens allemaal dankzij mijn blog, zonder blog was ik nooit aan deze opdrachten gekomen. Dit zweeft nog steeds door mijn gedachten hoor, wie weet komt het er nog eens van, als er iets leuks voorbij komt.Daisy - Diyaata
  6. Fotografie! Ik hoop dat ook jullie zien dat er vooruitgang zit in mijn Instagram feed en blog foto’s, haha! Ik ben zeer zeker geen held in het fotograferen maar dit staat wel op mijn ‘to learn list’. Bloggen en fotografie gaan natuurlijk hand in hand en ik vind het leuk om me erin te verdiepen. Voorlopig hou ik het bij mijn telefoon en compact camera maar wie weet… ooit! Afgelopen weekend ben ik met een goede vriendin (klik klik voor haar blog, door mij gebouwd!) op stap geweest en heeft zij mij al wat foefjes aangeleerd. Ik ben benieuwd waar dit op uit gaat draaien. Ohja, en ik heb nieuwe foto’s van mezelf, hurray! Dat was ook niet voor zijn tijd.. Ik heb trouwens ook geleerd HOEVEEL spullen je nodig hebt voor een volle dag foto’s maken. De auto zat echt bomvol haha! Ook die foto volgt een keer op Instagram 😉
  7. Ik krijg er enorm veel energie van. Jullie kennen allemaal het fenomeen ‘van je af schrijven’, toch? Zoiets is het, maar dan gaat het wat dieper dan dat. Natuurlijk zet ik niet al mijn krabbels en brabbels online maar die kick die het geeft als een – naar mijn mening – goed artikel of fijne column online komt.. Of wanneer iets veel beter scoort qua bezoekersaantallen dan je had verwacht. Onbeschrijfelijk, een adrenalinekick die alleen mede bloggers begrijpen!
  8. Leuke bezoekers! Uiteraard! Super gezellig om jullie comments te lezen en dan zijn er nog zoveel stille bezoekers die ik net zo dankbaar ben. Ik ben wel benieuwd uiteraard.. Die vaste bezoeker uit Malta bijvoorbeeld, who are you?! 🙂

Waar krijg jij een kick van? Is het een sport of een hobby, creatief misschien?

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 shares