Wat ik leerde van.. #1 Dirty Dancing

Dirty Dancing

Mijn favoriete film allertijden, Dirty Dancing. En ik schaam me er niet voor! Wat een prachtfilm is dit, nog steeds. Van elke film kun je weer wat leren en zo ook van Dirty Dancing. Heb je hem gezien op Net 5 afgelopen zondag? Nee? Dan is het tijd om de good old dvd (weer) eens op te zetten. De originele film bevind zich helaas niet op Netflix, Dirty Dancing 2 wel, maar dat is toch anders hoor! De eerste keer dat ik Dirty Dancing zag ligt al ver ver achter me. Mijn leermomentjes tijdens het kijken van de film, heb ik eens op een rijtje gezet!

Vakantieliefdes bestaan echt

Dirty Dancing zag ik lang voordat ik zelf voor het eerst op vakantie ging met vriendinnen. En zag ik ook heel lang voordat ik zelf ooit een vakantieliefde had! Tuurlijk las ik het in tijdschriften en boeken maar Dirty Dancing gaf er beeld bij. Baby met de onbereikbare Johnny, zwijmel! Eind goed al goed, ook dat nog. Een soort goal in life, werd voor mij het Dirty Dancing sprookje.

Animatieteams, hoe het niet moet

Ook dat leerde ik van Dirty Dancing. Wat een verschrikking was het animatieteam, afgezien van de danslessen! Een middagje (Cleopatra) pruiken passen, extreem foute cabaret en afgezaagde (letterlijk, ha-ha!) goocheltrucs, de gruwel. En dan aan het einde van een vakantieseizoen, samen een verschrikkelijk liedje instuderen.. Zelf was ik ook een seizoen deel van een animatieteam op een grote camping in de Vendee in Frankrijk. Gelukkig animeerden wij enkel en alleen kinderen en heeft het nooit zover hoeven komen!

Ohja en een uitzondering voor de bingo, dat vind ik ook leuk!

Dansen is genieten

De eerste aanraking met man-vrouw dansen, kwam toch ook wel van Dirty Dancing. De Mambo die gedanst wordt in de show, love it!

The steps are not enough, feel the music

Op de middelbare school volgde ik een cursus (saai) stijldansen en daar genoot ik al van, met de goede partner dan. Inmiddels ben ik mijn hart verloren aan de Bachata. De juiste muziek, de juiste partner en het wegdromen kan beginnen. Ogen dicht tijdens de gehele duur van het nummer!

Dance like nobody is watching

Dance like nobody is watching

Time of my life

Gewoon een prachtig nummer, nog steeds! Even luisteren en kijken hoor..

Te lief is niet cool

Mannen die freaky lief zijn, constant, brrr! Neal maakt in de film twee behoorlijk foute opmerkingen naar Baby:

I love how the wind blows through your hair….

Serieus? Er is geen wind te zien! Go away!

Sometimes in this life, you see things you don’t wanna see.

Nee, echt waar? Erger erger..

Oefening baart kunst

Ja, dat is wel gebleken! Van amper ritme kunnen houden en stramme heupen naar een soepele mambo en zwoele dirty dancing! Van dansen op platte ballerina’s naar dansen op killer heels. De lift oefenen in het water en uitvoeren op de dansvloer. Oefening baart kunst!

Oefening.. en een gezonde dosis humor, dat is de ideale combinatie!

Echte liefde overwint alles

Moeilijke omstandigheden, meningen van andere mensen om je heen.. echte liefde overwint alles. Kijk maar naar Johnny en Baby! Nee zonder grappen.. Dit geloof ik echt! What’s meant to be, komt wel goed. Dat hoorde ik ook heel vaak de afgelopen twee weken. Alleen geduld en energie, dat heb je nodig, heel veel.

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Haha leuk! Ik heb deze film ook al ontelbare keren gekeken. Zo mooi!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 shares