Wie is de Mol 2017 – Aflevering 6 – Diederik doet echt heel raar

wie-is-de-mol

Daar zijn we weer, een korte recap van aflevering 6, Wie de is Mol. Ik vrees ervoor dat ik in een tunnelvisie ben beland waar ik lastig weer uit ga komen. Al mijn pijlen zijn gericht op Jochem waardoor vrijwel alles verdacht is en in een hokje te plaatsen valt. Wat viel er deze week allemaal op?

  • De titel van deze week was: wijzer worden? Tja, wie werd er deze week wijzer? Waren het de verkenners Thomas en Sanne die de ondergrondse gangen ingingen? Klopt helemaal niet met mijn eigen theorie, ik kwam er niet uit. In Moltalk werd nog iets geroepen over Jochem die de Pabo had gedaan, ging mij allemaal iets te ver hoor.

 

  • Als je altijd de waarheid spreekt, hoef je weinig te onthouden. Aldus Jochem. Vervolgens gaf hij zelf de conclusie dat hij nu erg veel moest onthouden. Met andere woorden, Jochem liegt de boel bij elkaar. Nu moet ik zeggen dat ik dit niet direct herken in zijn acties of woorden. Is hij dus inderdaad de Mol en is alles één groot toneelspel?

 

  • Haha, het ondergrondse gangenstelsel met de poppen en daarna de echte mensen, ik vond het super leuk verzonnen. En ja, best een beetje creepy. Dat Sanne het dan wéér eng vond, dat viel natuurlijk te verwachten. Sanne vind namelijk alles eng. Misschien is ze echt zo?

 

  • Die kersttrui van Diederik, why?! Plaatsvervangende schaamte hier op de bank, zeker tegenover de stoere kaartende cowboys aan de ronde tafel.

 

  • De Mol bevindt zich op vertrouwd terrein, aldus Art. Hij doelde uiteraard op het ondergrondse gangenstelsel maar kunnen we er dus ook vanuit gaan dat de Mol in het groepje zat wat in het donker het stelsel inliep?

 

  • Sanne dacht een slimme move te maken door meerdere nieuwe bondjes aan te gaan. Door Thomas en Diederik werd ze geaccepteerd maar met de afspraak dat informatie met ‘een bepaalde ondergrens’ gedeeld zou worden. Een bondje waar je drie keer niks aan hebt dus, je kunt het maar net even anders opvatten of interpreteren zoals het jou uitkomt.

 

  • Bij Jochem kreeg Sanne een directe nee te horen. Verklaarde ik uiteraard als volgt: Sanne verdenkt Jochem, Jochem heeft dit door dus Sanne moet niet te dicht bij hem in de buurt komen.. Geen bondje dus!

 

  • Toen gingen we gras maaien, één van Jochem zijn favoriete hobby’s. Hij stelt voor om met de M te beginnen maar Thomas pikt deze letter van hem af. Bummer, de eerste letter verpesten is natuurlijk awesome. Een O durven te verpesten ging zelfs Jochem te ver dus ‘vergat’ hij maar de maaier te laten zakken… Fail. Ohja en die E was ook niet zo’n succes hoor!

 

  • Sanne sprak precies uit wat ik ook dacht: ‘Diederik doet echt heel raar’. Wat een onzin was dat Diederik, natuurlijk was die S achter molboekje een S! Wat wou je er anders van maken dan? In dit geval was Jochem trouwens weer wel heel clever. Het woord op zich had hij ook goed verzonnen, shit. Diederik leek ook gematigd blij toen het woord juist bleek en keek veel naar beneden. Gatver, moet ik nu m’n theorie gaan aanpassen?

 

  • ‘Het hoeft ook niet altijd duidelijk te zijn wie de Mol in een spel is’ Huh? Wat een gekke uitspraak, Jochem! Gelukkig, he is back.

 

  • Diederik vond 0,0 buttons tijdens de rodeo show. Wat zielig trouwens zeg die shows, moesten verboden worden, maar dat terzijde. Hij voelde zich wel echt ongemakkelijk volgens mij. Echt niet zo zijn ding dat gluren naar borsten of een mol actie?

 

  • Imanuelle, still going strong girl. Als zij de Mol is… Nah, geloof ik niet!

 

 

Dus, ik zit nog steeds in m’n tunnel naar Jochem maar met een klein zijweggetje naar Diederik toe. Ik denk ergens ook wel dat Diederik gewoon een wat ‘vaag’ persoon is die er ook lol in heeft om zichzelf verdacht te maken.

Als je nu écht écht moet kiezen, wie is dan jouw Mol?

<

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Nee joh, ik ben compleet van jochem als verdachte af. Too obvious, hij wil gewoon verdacht ogen om de anderen eruit te werken. Te enthousiast als kandidaat ook. En waarom zou hij anders met het makkelijke woord ‘molboekjes’ komen? Nee ik zit nog steeds op diederik en sanne! Xo Daisy

  1. Reply

   Haha we gaan ‘t zien! X

  • Godelieve
  • February 12, 2017
  Reply

  Diederik! Ik vind het ook redelijk raar dat hij elke aflevering òf een groen òf een rood shirt draagt.. En Sanne staat ook hoog op mijn lijstje.
  Hoe geniaal zou het zijn als Ima de Mol is? Zou niet eens gek zijn, met de button opdracht kwam zij met 2 lage bedragen terwijl er volgens mij iets anders besproken was. Maar ik zat te diep in mijn Bossche Bol om daar goed op te letten ?

  1. Reply

   Haha dat zou wel een stunt zijn. Ik verklaarde die actie van Imanuelle zo: wie persoonlijk de hoogste bedragen had ingebeld, kreeg de privilege. Je weet niet wat er ingebeld is en of je nog hogere bedragen tegenkomt. Dus persoonlijke goals voor groep goals 😉 Je Bossche Bol zag er echt heerlijk uit!

 2. Reply

  Vorige week Diederik uit de tunnel gegooid en nu vol op Jochem. Kennelijk blijft Diederik om de hoek kijken. Maar Jochem blijft de mol voor mij

  1. Reply

   Jaa voor mij ook!

  • Inge
  • February 12, 2017
  Reply

  jouw blogs geven mij weer een mindfuck…Ima is het niet en verder maakt iedereen een kans.
  zoals ieder jaar bij mij ?

  • Mandy
  • February 17, 2017
  Reply

  Jep Diederik is de mol, alhoewel ik het ook tof zou vinden als Ima de mol blijkt te zijn!

  1. Reply

   Haha Me2!!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares