Wie is de Mol 2018 – Aflevering 1 – Vriend, wij zijn niet in Kiev!

Wie is de Mol 2018

Vrijdagavond postte ik een Instagram story online met de vraag of ik weer mijn wekelijkse Wie is de Mol blog zou gaan plaatsen. En toen er een grote meerderheid in de poll voor ‘Yesssss’ koos, kon ik niet anders meer dan instemmen. En WTF was dit voor een eerste aflevering?! Wie is de Mol 2018 is nu écht van start gegaan..

Twist

Zei je nou Kiev?

Uh ja..?

HA, vriend, wij zijn niet in Kiev!

Hét moment waarop alle Molloten even niet wisten wat ze hoorden. En toen duurde het bij mij ook nog even een kleine seconde voordat het kwartje bij me viel, was Jan Versteegh wellicht vergeten waar hij was? Maar NEE, alle duo’s bevonden zich in andere steden, in andere landen. Whutttt! Goed bezig Ruben!

Dit was toch wel een hele grote verrassing, de kandidaten bevonden zich namelijk in Almaty (Kazachstan), Kiev (Oekraïne), Moskou (Rusland), Baku (Azerbaijan) en in Armenië (was dit Jerevan, ging te snel guys). Met als gezamenlijk einddoel, Tbilisi in Georgië.

Het spel

Het doel van dit spel was om de kluis te vinden, die de deelnemers de toegang (boarding passen) tot de tweede aflevering zou geven. Ook waren er jokers in het spel en was er geld terug te vinden. En tot mijn grote verbazing werden alle jokers gedeeld.. Ben ik nu zo’n biatch of speelt iedereen dit spel nog te lief? Als je partner het niet ziet, dan mik je die jokers toch gewoon in je broekzak / decolleté, rugzak, of hippe handtas (Olcay, ook nu heel fashionable!).

Communiceren was de key van dit spel, en dat ging soms heel goed en soms zat ik mezelf op te vreten… Want als je Art belt en die vertelt jou dat het volgende telefoontje 500,- euro of 1000,-  euro kost, dan is het natuurlijk wel zo handig om die info even te delen met je medekandidaten! Simone en Bella…! Wel een hele goede Mol tactiek natuurlijk, om die informatie achter te houden.

Jan Versteegh en Jean Marc van Tol vormden een team in Kiev en ik ben helemaal fan van dit duo. Jan vond ik al leuk want tja, BNN mensen vind ik over het algemeen leuk. En Jean Marc kende ik nog niet, maar is het creatieve brein achter Fokke en Sukke. En ja, dat beeld klopt wel aardig wanneer je hem bezig ziet, haha! Een beetje wazig, chill maar ook echt gefocust op het spel. Jan en Jean Marc hebben de meest verwarde taxi chauffeur ever, die onderweg nog even sigaretten moet scoren voor z’n chicka en uiteindelijk geen idee heeft waar hij heen rijdt, bummer!

Stine en Emilio, tja… wat valt daar over te zeggen. Ik zat naast mijn moeder te kijken naar deze aflevering en die bleef zich irriteren aan de lichtroze broek van Stine. En terecht. Gewoon ook niet zo handig girl, deze kleur bij televisie opnames. Twitter vond dit ook, ‘maar goed dat Cecile Narinx (WIDM 2017) dit jaar niet mee doet’.

Afvaller

Loes Haverkort (leuke chick, kennen we van Celblok H!) en Ron Boszhard vormen een duo in Moskou en dat loopt niet helemaal soepel. Nu vind ik Ron toch al een beetje een rare, moet ik bekennen, en ook in dit spel gedraagt hij zich vaag. Toen zijn rode scherm tevoorschijn kwam deed ik een klein vreugdedansje. Wel zonde voor Loes, want die heeft nu natuurlijk helemaal geen buddy bij aankomst in Georgië. Oh en ik vertrouw het nog niet helemaal… er was namelijk helemaal geen eindgesprek met de afvaller. Ik weet dat Art en Ron zich in een ander land bevonden maar kom op, die belbundels zijn toch al tot de max gebruikt, dan kon dit gesprekje er toch ook nog wel af..? Zou Ron straks ineens weer opduiken, nee toch?

De Mol

Op Twitter las ik ook iets waar ik zelf nog niet over nagedacht had. Die welbekende zin van Art bij het maken van de test ‘behalve de Mol.. Die hoeft nooit naar huis’, die heeft hij deze aflevering niet uitgesproken. Why?! Kan de Mol wel verdwijnen dit jaar?

Dankzij alle gezellige gesprekjes naar Art zijn voicemail, á 500,- en 100,0- euro per stuk, staat de pot nu op -3000,- euro. Ach het is een start, aldus Art. Wel slim trouwens, ik ga ook zo’n voicemail instellen!

Ik heb nog even geen vermoedens, jullie wel? Deel me jullie theorieën want ik hou er van!

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Alles leuk en aardig maar ik hoop dus niet dat Ron nog terugkomt 🙈Wat een steengoede eerste aflevering zeg, ik viel bijna van de bank toen ze erachter kwamen in verschillende landen te zitten. Plottwist in de eerste 5 minuten wooow. Is het alweer bijna zaterdag? 😂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 shares