Capture Optimism – Willemijn

Soroti - Featured Image

De jaarlijkse fotowedstrijd georganiseerd door LG & ZOOM.nl heeft in 2015 het thema Capture Optimism. Er werd gezocht naar inspirerende verhalen met diepgang over optimisme. Verhalen waar je vrolijk van wordt, verhalen met een sociaal of duurzaam karakter. Een zoektocht met succes!

Willemijn Lijnse, een goede vriendin van mij, is één van de 10 finalisten en schreef haar verhaal over Amecet in Soroti, Oeganda. Een opvanghuis voor kindjes in nood, waar ook ik in 2013 als vrijwilliger ben geweest. Mijn reis destijds, was de reden was tot de start van mijn blog. Willemijn mag nu terug naar Oeganda om haar reis in beeld te brengen met de nieuwe LG G4 smartphone. Hieronder stelt ze zich aan je voor en via Diyaata zal ze jullie op de hoogte houden tijdens haar reis. Ik hoop dat haar verhalen je zullen inspireren en je haar en Amecet wilt steunen door te stemmen!

Liefs, Daisy

 Even voorstellen..

Drie jaar geleden besloot ik (Willemijn Lijnse, 31 jaar) impulsief omWillemijn Lijnse binnen enkele weken te vertrekken naar Oeganda voor een maand vrijwilligerswerk in Opvanghuis Amecet in Soroti. Amecet laat kinderen weer stralen, iets wat mij enorm aansprak! Sindsdien zet ik me vanuit Nederland in voor dit goede doel.

Naast sociaal ben ik iemand die optimistisch en realistisch in het leven staat. Daarnaast ben ik iemand die voor veel dingen open staat, ik hou van ‘go with the flow’. Als ik ergens voor kies, dan ga ik er ook echt voor.

Ik ben vaak vrolijk, hou van humor en plezier, maar ook van een goed en serieus gesprek. Mijn leven bestaat gelukkig vaak uit dingen ondernemen waar ik energie van krijg! Voor mij betekent dit:

  • Rust, soms gewoon even een momentje helemaal voor mezelf. Belangrijk voor me!
  • Fotograferen, waarbij ik het liefst emoties probeer vast te leggen op beeld (zie ook www.kiekfotografie.com)
  • Reizen, andere mensen en culturen ontmoeten vind ik geweldig! En alleen op reis gaan is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Avontuur heb ik nodig, dit kan ook heel dichtbij zijn.
  • Muziek, luisteren naar muziek, soms is meer niet nodig..
  • Familie en vrienden: onbetaalbaar!
  • Werk, ik ben stagebegeleider en leerkracht van de eindgroep op de Klimopschool in Middelburg. Dit is een school met zeer moeilijk lerende kinderen. Samen leren ‘zelf te doen’. Leerlingen zo goed en zelfstandig mogelijk voorbereiden op de toekomst. Een uitdaging waar ik me graag voor inzet.
  • Dansen: salsa/bachata/kizomba en lesgeven bij MiSalsa

Via deze pagina zal ik jullie in woord en beeld meenemen met mijn Oeganda avontuur, naar aanleiding van de fotowedstrijd Capture Optimism.

Klik vanaf 6 oktober in het hoofdmenu op ‘Capture Optimism – Willemijn’ om alle opties te bekijken. Vanaf die datum zullen er regelmatig blog posts online komen van (de aanloop naar) mijn reis.

Voor automatische updates kun je de Facebook pagina van Diyaata liken, of een automatische e-mail alert instellen. Zie alle opties rechts in het menu.  
Omslagfoto Willemijn