Zeeuwse Hotspot – Berkenhof Tropical Zoo – Vlinders en Dino’s

Berkenhof Tropical Zoo

Daar ben ik weer, met nóg een Zeeuwse Hotspot! Vaderdag en Moederdag vieren wij in de familie altijd ”s ochtends bij mijn opa en oma thuis. Dit keer volgden we de traditie niet helemaal want we gingen met z’n allen naar Berkenhof Tropical Zoo.

Berkenhof Tropical Zoo is een mini jungle in Kwadendamme, een net zo mini dorpje hier in Zeeland. De tuin is begonnen als vlindertuin  en is inmiddels uitgebreid met heel veel andere dieren, een fossielenmijn, een dino expo, een kidsjungle en een buitenspeelbos. De Tropical Zoo is dan ook super leuk met kids!

Berkenhof Tropical Zoo

Een bakje koffie en een gebakje in de heerlijke tuin bij het restaurant, en toen doken we de tuin in. Om direct ‘aangevallen’ te worden door diverse prachtige vlinders! Vlinders in allerlei kleuren, van een schutkleur die wegvalt tegen de bast van een boom tot prachtige felblauwe, rode en gele vlinders. Door de tuin heen stonden schotels met vruchten verspreid voor de vlinders om even bij te ‘tanken’.

Berkenhof Tropical Zoo

Langs de wandelroute kwamen we terrariums tegen met allerlei reptielen zoals gekko’s, slangen en leguanen. Persoonlijk niet mijn favoriete dieren, maar hee, ik heb ze weer eens gezien. In de fossielenmijn kwam ik twee gordeldieren tegen, die vond ik al een stuk leuker!

Berkenhof Tropical Zoo

In de dino expo kwamen we bij de schildpadden, yes! Ik hou echt van deze dieren, ik vind ze zo mooi en indrukwekkend. Wisten jullie dat ik vroeger een schildpad(je) heb gehad? Mijn schildpad heette Stoffel en mocht ‘s zomers af en toe een rondje in de grote vijver zwemmen. En toen is ‘ie op een dag weggelopen… Of opgegeten? Ik heb geen idee, maar Stoffel is zomaar verdwenen. Triest he…!

Berkenhof Tropical Zoo

Op een paar plekken waren ook aapjes te zien. Nu ben ik sinds Gambia geen groot apenfan meer, deze beesten jatten werkelijk alles en zo lief vond ik ze niet, maar deze hadden hun uiterlijk mee. Het Penseelaapje en het Pinché aapje hadden toch wel erg goede looks, voor een aap, en dus heb ik er met plezier naar staan kijken. Okay, misschien speelde ook mee dat deze rakkers achter de tralies zaten en niet bij mij konden komen ;).

Berkenhof Tropical Zoo

Een kaaiman…brr! Vogels waren er ook in de tuin en uiteraard was ik fan van de toekan! Wat een prachtig beest. Helaas wat ver weg om mooi op de foto te kunnen zetten maar neem maar van mij aan dat het een knapperd was!

Berkenhof Tropical Zoo

Deze blauwe vlinder heeft me werkelijk de gehele route lopen uitdagen en ik kreeg hem maar niet op de foto! Mijn schoonzusje lukte het gelukkig wel, zodat ik hem tóch nog aan jullie kan laten zien! Wat een mooie kleur hè!

Ik heb echt genoten tijdens het rondje door de tuin en ik weet zeker dat Berkenhof Tropical Zoo voor kids helemaal het einde is. Zeker een aanrader om een bezoekje te brengen in de aankomende schoolvakantie dus! De entreeprijzen zijn heel goed te doen, een kaartje kost €10,- of €11,- per persoon (afhankelijk van de leeftijd) en baby’s en peuters tot 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Berkenhof Tropical Zoo

Zelf heb ik het meest genoten van de vlinders, zoals in de originele vlindertuin, en de schildpadden. Deze leverden dan ook de mooiste foto’s op. Alle verdere informatie kun je vinden op de website van de Tropical Zoo.

Welk dier zou jouw persoonlijke favoriet zijn?

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares