Zeeuwse hotspot: theetuin de Bamboe Monnik

Bamboe Monnik - Bamboe en beeld

Afgelopen donderdag belandde ik geheel onverwacht op een voor mij onbekende Zeeuwse hotspot genaamd de Bamboe Monnik! De Bamboe Monnik vind je in het dorpje Kattendijke en bestaat uit een prachtige (thee)tuin vol.. bamboe!

De tuin ligt aan een dijk waar je als liefhebber van recreatief fietsen je hart kunt ophalen. Schaapjes, koeien en gigantisch veel ganzen hebben hun plekje aan en in het natuurgebied waar je langs komt verovert. Wij waren niet zo van het fietsen en zijn gewoon lekker met de auto richting de Bamboe Monnik vertrokken. Parkeren doe je hier lekker simpel in de berm.

Bamboe Monnik - Ingang

Een kopje koffie of een rondleiding

Bij binnenkomst zie je overal gezellige zitjes in de tuin, zon of schaduw, alles kan. Wij hadden een high tea geboekt maar gingen voor de rondleiding nog een ‘gewoon’ bakje koffie doen. De eigenaresse geeft met plezier (tegen een kleine vergoeding) een rondleiding met allerlei weetjes door zowel haar privé tuin als het open gedeelte voor bezoekers. Ik heb nooit geweten dat er zoveel mooie soorten bamboe, palmbomen en ander exotisch groen kon groeien in Zeeland!

Bamboe Monnik - Waterval

Bamboe Monnik - Groen
Overal door de tuin heen vind je beeldjes terug, zo leuk! Van die momenten dat je je omdraait en ineens een draakje in de ogen kijkt.. 🙂

Bamboe Monnik - Draakje

Bamboe Monnik - Beeldje

 

Na de rondleiding genoten we van een heerlijke high tea, volledig verzorgd door de eigenaresse. Heerlijke hartige en zoete hapjes samen met de nodige kopjes thee en munt/citroen water. Aan het einde zaten we (op een goede manier) bomvol en dat is de bedoeling van een high tea, toch?

Ik vond het super leuk verzorgd en een heerlijke rustgevende middag daar aan de Monnikendijk in Kattendijke! Dus, ben je op vakantie in onze prachtige provincie of wil je een originele high tea boeken voor een vriendin, je moeder of de buurvrouw? Ik raad je van harte aan om hier te gaan kijken!

De tuin is geopend van april tot en met oktober, elke dag van 10:00 tot 17:00 met uitzondering van de maandag.

Bamboe Monnik - Bij

Even reserveren

Wil je een rondleiding (zou ik zeker doen!) of een high tea? Dan is het wel verstandig om vooraf even te bellen! Contactgegevens vind je op de eigen website van de Bamboe Monnik. Voor een lekker bakje koffie, thee of verse vruchtensap met vers gebak fiets of rij je gewoon even langs!

Ik werd even helemaal zen in deze mooie tuin, hou jij ook van dit soort plekken? 🙂

PS: dit is niet gesponsord hoor, gewoon een oprechte leuke tip!

 

Tags: zeeland

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Oh dit ziet er erg tof uit… Alleen een beetje ver weg voor ons 🙁
    Ga het wel onthouden voor als we toch eens in de buurt zijn.

    1. Reply

      Ja zeker een aanrader, wie weet! ?

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares