Zeeuwse hotspot – Film by the Sea – Cinecity Vlissingen

film-by-the-sea

Het festival Film by the Sea is weer gestart in het mooie Vlissingen! Ik was gisteren bij het openingsgala en vertel je graag iets meer over dit culturele evenement.

Film by the Sea

Film by the Sea is al jaren een fenomeen in Zeeland. Sinds 1999 bestaat dit festival al wat de nadruk legt op, uiteraard, film maar ook literatuur. Behalve het afspelen van bekende en onbekende films, worden er ook diverse lezingen, competities en concerten gehouden. Feestjes horen hier ook bij! Het festival wordt onder andere draaiende gehouden door vele vrijwilligers die tijdens deze 10 dagen de handen uit de mouwen steken.

Openingsgala

Afgelopen vrijdagavond 9 september was het openingsgala van Film by the Sea. Met onverwacht gratis kaartjes (thanks!) gingen een vriendin en ik op pad. Nouja, daaraan voorafgaand was er veel paniek. Want wat moesten we aan?!  Uiteindelijk kwam dit natuurlijk allemaal goed en konden we over de blauwe (ja, de blauwe) loper naar binnen.

film-by-the-sea

Ai ai ai wat een hitte! Zoveel mensen, galajurken (met bont stola’s en al!) en pakken bij elkaar kon deze ruimte niet helemaal hebben. Na een hapje gegeten te hebben was het tijd voor de film Florence Foster Jenkins in de grote XXL bioscoop zaal.

Florence Foster Jenkins vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige legendarische New Yorkse erfgename en socialite die er alles aan deed om haar droom, een groots zangeres worden, uit te laten komen. De stem die ze in haar hoofd hoorde was prachtig, maar voor anderen klonk haar gezang vreselijk vals. Haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield, een aristocratische Engelse acteur, was vastbesloten om zijn geliefde Florence tegen de waarheid te beschermen. Wanneer Florence besluit een openbaar concert in Carnegie Hall te geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.

De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Meryl Streep en Hugh Grant. Simon Helberg (‘The Big Bang Theory’), Rebecca Ferguson (‘Mission: Impossible – Rogue Nation’) en John Kavanagh (‘Vikings’) maken de cast compleet. Regie is in handen van Stephen Frears, die ook ‘The Queen’ en ‘Philomena’ op zijn CV heeft staan. Stephen Frears was in 2003 te gast bij Film by the Sea. (Bron: website filmfestival)

Zelf vind ik Meryl Streep en Hugh Grant echt geweldige acteurs en dus verwachtte ik ook wel wat van deze film. Maar eerlijk is eerlijk, ik mistte het tempo in deze film! Meer tempo en een uur korter, dan was het een goede film geweest.

film-by-the-sea-collage

Na de film tijd voor een drankje en een hapje. In de ene zaal een DJ en violist, aan de andere kant een band. Die niet echt ons ding was, maar je kunt niet alles hebben hè 😉 We vertrokken naar huis met een goodiebag inclusief boek en dvd, uiteraard! Leuk bedacht! (die prijssticker van 1,- euro op het boek was wel een beetje jammer, organisatie!)

Wij hebben een gezellige avond gehad en stiekem is het toch wel erg leuk om af en toe die galajurk weer eens uit de kast te halen. Zeker als het onverwacht is!

Programma

In de komende dagen (t/m 18 september) valt er nog genoeg te beleven in Cinecity, net achter de boulevard van Vlissingen. Ben je benieuwd naar het programma en toe aan iets anders dan anders? Kijk dan zeker even naar het programma of er iets tussen zit voor je.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares