Zeeuwse Hotspot – Slot Baarland – Dag van het Kasteel 2017

Slot Baarland

Ieder jaar op tweede Pinksteren is het de Dag van het Kasteel. Door heel Nederland kun je op die dag verschillende kastelen en buitenplaatsen bezoeken. Dit jaar was ik erbij!

Nog een Zeeuwse Hotspot? Yup, sorry, ze komen uit de lucht vallen momenteel!

Slot Baarland

In Baarland, een dorpje hier in het mooie Zeeland, vind je Slot Baarland. Het Slot werd vermoedelijk in het begin van de veertiende eeuw gebouwd en het echte kasteel is bij de stormvloed in de vijftiende eeuw verdwenen. Tegenwoordig kun je nog wel de slotmuren, de kasteelgracht, een gerestaureerd koetshuis en een prachtige tuin buiten de kasteelgracht nog aanschouwen. Het koetshuis is tegenwoordig gerestaureerd tot woonhuis.

Op Pinkstermaandag was het Slot weer helemaal in de Middeleeuwse sferen. Nadat we de auto hadden geparkeerd aan de rand van het dorp, werden we met een ‘vrachtwagen’ in stijl naar het Slot toe gereden. Al een hele belevenis op zich!

Slot Baarland

De ridders en jonkvrouwen liepen uiteraard rond en er werden verschillende ambachten beoefend. Er was een route uitgezet waardoor je eerst buitenom de gracht door de prachtige tuin liep en vervolgens binnen de slotmuren uitkwam.

Slot Baarland

Slot Baarland

Kids konden mee in een bootje door de slotgracht, stoere verhalen van de ridders aanhoren, als ridder op de foot gaan, hout hakken en een broodje roosteren boven het vuur. Super leuk!

Slot Baarland

Slot Baarland

In de kleine torentjes in de hoeken van de slotmuren waren nog verschillende voorwerpen te zien die (denk ik?) afkomstig waren uit het kasteel, of in ieder geval uit de Middeleeuwen.

De slotmuren zijn helemaal bezet met prachtige rozenstruiken en rondom de verschillende paden staan (linde)bomen.

Slot Baarland

Ik weet niet wat het is, ik hou gewoon enorm van kastelen en het hele ‘beeld’ van de Middeleeuwen. Een gevalletje in de verkeerde tijd geboren! 😉 Ik vond het super leuk om Slot Baarland eens te bezoeken, op slechts 12 kilometer van Goes vandaan!

Info

Slot Baarland is sowieso met tweede Pinksteren te bezoeken maar wie weet zijn er ook wel andere open dagen gedurende het jaar.. Ik heb hier zelf nog niet eerder op gelet maar op de website van het Slot kun je alle informatie vinden en wordt vast en zeker de agenda gevuld zodra er weer nieuws is.

Ohja, en voor de liefhebbers… Slot Baarland is op dit moment beschikbaar voor overname. Altijd al willen wonen als een jonkvrouwe / kasteelheer? Grijp je kans!

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

12 shares