Zeeuwse Hotspot – Slot Oostende – Dineren als een edelvrouw

Slot Oostende

Eindelijk, eindelijk gingen de deuren van Slot Oostende deze week officieel open voor publiek! Benieuwd waarom ik hier zo naar uitkeek én Slot Oostende als Zeeuwse Hotspot heb gebombardeerd? Lees dan gauw verder!

Geschiedenis

Slot Oostende is een stukje Zeeuwse geschiedenis op zich, een kasteel uit de 12e eeuw midden in het (tegenwoordige) stadscentrum van Goes. Het Slot is onder andere bekend geworden dankzij edelvrouwe Jacoba van Beieren, dochter van Willem IV (graaf van Holland, Zeeland en Henegouwen) en Margaretha van Bourgondië, die een tijdje in het Slot heeft gewoond.

Een ruimte met historische gewelven, twee verdiepingen met een zaal en een toren zijn in de loop der jaren blijven bestaan. De toren was echter niet meer te herkennen als ‘toren’ zijnde. Toen de Gemeente Goes in 2009 besloot om het kasteel als monument zo goed mogelijk te herstellen, kwamen er nog meer elementen van het gebouw tevoorschijn.

In 2015 werd vervolgens bekend dat Slot Oostende in ere zou worden hersteld. En hoe! Vanaf deze week kun je bij Slot Oostende terecht in de bierbrouwerij met bijbehorende shop en een prachtig restaurant. Binnenkort zullen ook de hotelkamers worden geopend en kun je dus overnachten in een waar kasteel. Tja, en daar hou ik van. De romantiek en de mysterie van kastelen, de geschiedenis achter dit prachtige gebouw en de geweldige manier waarop het Slot in ere is hersteld maken van Slot Oostende een echte Zeeuwse hotspot voor onszelf en de vele toeristen die steeds weer richting Zeeland reizen.

Slot Oostende 2017

Deze week is het de officiële ‘proefweek’ van het Slot, van tevoren kon je een tafeltje reserveren om hierbij aanwezig te zijn. Mijn ouders, broer en schoonzus en ikzelf zijn gaan dineren in de Ridderzaal waar we tegen 50% van de prijs van de sfeer, de gastvrijheid en het eten konden gaan proeven! Zo leuk, ik kon niet wachten!

De menukaart is enorm uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Of je nu zoekt naar oesters en kreeft of een lekkere pizza of broodje hamburger, het is er allemaal. Uiteraard is er een speciale bierkaart met onder andere biertjes uit de eigen brouwerij! Een high tea, high wine of high beer met vrienden of collega’s kan ook geboekt worden.

Qua inrichting is aan alles gedacht: in de Ridderzaal hangen prachtige schilderijen, de kroonluchters zijn échte blikvangers en ook de toiletten zijn tot in de puntjes gestyled. Mijn toilet thuis heeft helaas geen kasteeldeur 😉 Op de binnenkant van de toiletdeuren waren superleuke schilderingen afgebeeld. Zo werd zelfs het toiletbezoek nog een hele belevenis!

Toiletten Slot Oostende
Kijk nou hoe leuk! Een vrouwtjes vis bij de dames en een mannen vis bij de heren!
Slot Oostende
Toilet selfie!

Vanuit de Ridderzaal keken we zo beneden de keuken in, plus we hadden uitzicht op de bierbrouwerij boven de keuken. En ai ai wat hadden ze het druk in de keuken!

Slot Oostende
Uitzicht vanuit de Ridderzaal naar beneden

Wij hebben heerlijk gegeten en genoten van een driegangen diner. Het gehele Slot was volgeboekt deze avond en dat was voor de keuken en bediening wel erg veel gevraagd. Het duurde dan ook allemaal vrij lang en ons geduld werd op de proef gesteld maar hee, hier is een proefweek voor. De bediening was gastvrij en erg vriendelijk en bovendien het eten heerlijk! Mijn toetje was een bloempotje gevuld met cheesecake, gekarameliseerde banaan en oreokoekjes. Mjam!

Slot Oostende
Mijn toetje, een bloempotje

Ik ben nog erg benieuwd naar de andere zalen en ruimtes in het Slot maar het was nu wel erg druk om ook nog te gaan rondsnuffelen. Binnenkort hoop ik een keer terug te komen om alles op het gemakje te kunnen bewonderen. Ohja en ik zoek een leuke vent, ga hier trouwen en logeer vervolgens in de bruidssuite. Dromen mag hè 😉

Hoe dan ook, Slot Oostende is een aanwinst voor Goes en voor Zeeland!

Ik raad je aan om snel een bezoekje te brengen aan deze Zeeuwse hotspot! Benieuwd? Op de website kun je meer informatie vinden en tevens een blik op de menukaart werpen. Ook kun je online alvast een tafel reserveren!

PS: Mocht je twijfelen, nee hoor deze post is niet gesponsord op welke manier dan ook. Ik hou gewoon van kastelen en van Goes, dus deze combi maakt me erg blij!

 

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Wat ziet dat toetje er tof uit!

 2. Reply

  Awesome! Staat hoog op mijn lijstje om snel heen te gaan 🙂 Wat had je verder gegeten? xo Daisy

  1. Reply

   We moeten eens een date inplannen! Ik had garnalen kroketjes vooraf en slibtong als hoofd, heerlijk ☺

   1. Reply

    Ja dat moeten we zeker doen! Jij werkt meer dan ik dus kijk maar wanneer het voor jou uitkomt. Hmmm klinkt als mijn favo food ♡ xo Daisy

 3. Pingback: Geachte Majesteit - Open brief - Aanmelding diner 28 april - Diyaata

 4. Pingback: Zondag uitje - Vriendinnenweekend Goes - Fashion, friends, food en fun! - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 shares