Travel – Zuid-Afrika – De favoriete vakantiebestemming van.. Sharyn

Om de serie favoriete vakantiebestemmingen van deze zomer af te sluiten, vliegen we nog even iets verder weg dan voorheen. Vanaf Texel naar Zeeland en Kreta vliegen we nu all the way naar Zuid-Afrika. Sharyn is mijn nichtje en ook zij deelt graag haar reisverhaal en tips over haar favoriete vakantiebestemming Zuid-Afrika!

De favoriete vakantiebestemming van Sharyn – Zuid-Afrika

Wees voorbereid op een aantal jaloersmakende foto’s want Zuid-Afrika is wel erg fotogeniek! Ik mocht deze foto’s al eerder bekijken maar ik deel de foto’s van Sharyn ook heel graag hier, want wat zijn ze mooi! Misschien is het ook een beetje mijn voorliefde voor het continent Afrika maar ik denk dat dit een waardige afsluiting is van deze blogs.

  • Wanneer kwam je hier voor het eerst en hoe vaak ben je hier geweest?

Ik ben in november 2016 naar Zuid-Afrika gereisd. Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer!

Favoriete vakantiebestemming Zuid-Afrika - Diyaata.com

  • Wat maakt deze vakantiebestemming zo speciaal voor jou?

Zuid-Afrika is een land met meerdere landen in zich. De overgang tussen de droge vlaktes, steppes en hobbelige wegen naar grote zandvlaktes met wilde dieren, wateren en gebergtes… Het ene moment waan je je in Oostenrijk; bergen met besneeuwde toppen, en het andere moment waan je je aan de zuidkust van Frankrijk; Kaapstad,  Nice/Cannes. Daarnaast maken de safari’s deze vakantiebestemming (Afrika overall) zo speciaal!

Favoriete vakantiebestemming Zuid-Afrika - Diyaata.com

  • Wil je je ultieme to do / to visit tip met ons delen?

De ultieme to do-tip is het maken van zo veel mogelijk safari’s (ook met zonsondergang)! Wat je te zien krijgt (en of je überhaupt iets te zien krijgt) is altijd een verrassing. De spanning die opbouwt wanneer guides onderling via de portofoon communiceren dat ze olifanten hebben gespot op plekken waar deze normaal niet te zien zijn, of het delen van informatie over een plaats waar een luipaard in de boom zou moeten hangen… Vervolgens met een enorme snelheid op deze plekken afrijden met een 4×4/open jeep.. een absolute aanrader!

Favoriete vakantiebestemming Zuid-Afrika - Diyaata.com

Een andere to do-tip is quad rijden door de Drakensbergen! 

Een to visit-tip is het dorpje Stellenbosch. Dit plaatsje staat bekend als één van de wijndorpen van Zuid-Afrika. Urenlang wandelen door de wijngaarden, daarna een bezoekje aan de wijnmakerij zelf en uiteraard onder genot van een hapje het proeven van diverse, speciale Zuid-Afrikaanse wijnen. Daarnaast vind je in Stellenbosch ook een antiekwinkel ‘Oom Samie se Winkel’, deze winkel heeft veel Nederlandse invloeden (kijk alleen al naar de naam). 

Ook een to visit-tip is Robbeneiland. Met de boot vertrek je vanuit Kaapstad naar Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela (de strijder tegen de Apartheid in Zuid-Afrika) jarenlang opgesloten heeft gezeten. De tocht met de boot richting het eiland is al een belevenis op zich. Met goed geluk (en dat hadden wij!) springen de zeeleeuwen speels uit het water en zie je walvissen boven het water uitkomen. Op Robbeneiland zelf is het verstandig een rondleiding met gids te boeken. De gids die wij hadden had samen met Nelson Mandela in de gevangenis gezeten, hij wist dan ook veel over hem te vertellen. Je wordt met een bus over het gehele eiland gereden. Bij een uitkijkpunt staan de pinguïns je al op te wachten en ook voor de kust zie je op goed geluk weer een walvis boven komen.

Mijn laatste to visit-tip (ik kan anders nog wel even doorgaan) is uiteraard de Tafelberg. Op de dag dat ik de Tafelberg bezocht, lag er gelukkig geen laken over de tafel (de top van de berg ligt dan in de wolken). Je kunt kiezen om de klim naar de top van de berg te voet te doen of relaxed de gondel naar boven te nemen (voor dit laatste heb ik gekozen). Het uitzicht bovenop de berg is waanzinnig, je voelt je echt ‘on top of the world’!

Favoriete vakantiebestemming Zuid-Afrika - Diyaata.com4

  • En, is er ook iets wat we beter kunnen overslaan?

Pfoe, lastig te beantwoorden. Dat is denk ik ieder voor zich, hier heb ik voor nu geen antwoord op. Wat wel door iedereen wordt afgeraden is om na 21.00 uur ‘s avonds alleen op pad te gaan.

  • Wat is je favoriete zelfgemaakte foto van deze bestemming?

 – Ook Sharyn heeft me een mail toegestuurd met heel veel mooie foto’s die ik heb verwerkt in deze blog. Wederom keuze stress jongens, keuze stress. Maar hee, zoals beloofd zijn ze stuk voor stuk jaloersmakend! – 

  • Heb je ook een gezellige foto van jezelf op deze vakantiebestemming, om ons over te halen?

Favoriete vakantiebestemming Zuid-Afrika - Diyaata.com

Dankjewel Sharyn, voor het delen van jouw vakantieverhaal en tips! Zuid-Afrika staat, zoals je begrijpt, bij mij zeker nog op de lijst van landen die ik moet bezoeken. Tot die tijd geniet ik gewoon van jouw foto’s haha!

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Personal - Dit bracht September 2018 mij - Een verloren liefde en een modeshow - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

38 shares