Zwangerschap – Wat ik tot dusver heb geleerd

Geleerd zwangerschap diyaata.com

Welkom in de wondere wereld van de zwangere vrouw! Ik ben nu een tijdje ondergedompeld in deze nieuwe wereld en ontdek ik nog iedere dag nieuwe verrassingen en feitjes. Zo is mijn baby deze week even groot als een Luikse Wafel, aldus één van de vele zwangerschaps apps!

De biologie van de zwangerschap

Dat zwanger worden an sich, dat is niet breinbrekend. Laten we eerlijk wezen, hoe dat werkt snappen we allemaal. Dit gaat bij de één een stuk gemakkelijker dan bij de ander en helaas is deze droom niet voor iedereen weggelegd, maar we snappen hoe het biologisch gezien werkt of zou moeten werken. Maar daarna.. daarna heb ik al veel nieuwe dingen geleerd en gezien.

Zo wreef ik al in het begin af en toe eens beschermend over mijn buik, zo van: kom op kleintje, we got it! Om er vervolgens bij mijn 9-weken echo achter te komen dat deze baby to be vele malen lager zat dan waar ik al die tijd had lopen wrijven. Oeps.

Shoppings

Babypark, Babydump, ik ken ze inmiddels hoor. Waar ik de kleertjes en de accessoires afdeling geweldig vind en ze me niet groot genoeg kunnen zijn, verdwaalde ik compleet in de kinderwagen en maxi cosi afdeling. Het is gewoon too much! In je achterhoofd heb je alle informatie van Internet en alle goedbedoelde adviezen van je omgeving en het maakt allemaal echt niks meer uit. Intuïtie en gezond verstand zijn mijns inziens de beste raadgever in alle baby shopping situaties. En de mensen die in de befaamde babywinkels werken, die ook.

Even aansluitend daarop: iedereen, maar dan echt iedereen, wil zijn of haar babyspullen aan je kwijt zodra je zwanger bent. Enerzijds: super leuk! Anderzijds: het is te veel en we groeien de tent uit! Vanaf het begin zijn we zo kritisch mogelijk en proberen we dat ook te blijven, want anders groeien we het huis uit én kunnen we niks zelf uitkiezen in die bovenstaande winkels. En dat is stiekem toch ook wel erg leuk om te doen. We houden het vooral bij praktische spullen, die niet echt smaak gerelateerd zijn en waarbij het super fijn is om er niet de volle mep voor hoeven neer te leggen. Sharing is caring! Maar oh boy wat zijn al die spulletjes leuk hè..

Een beetje lief zijn voor elkaar

Last but not least: geen enkele zwangerschap is hetzelfde. Ik ben nu met 16 weken nog steeds misselijk en heb inmiddels zwaardere medicijnen gekregen. Ook ben ik super moe, een combinatie van zwanger zijn en reuma gerelateerde klachten. Inmiddels werk ik nu tijdelijk halve dagen, want meer lukt gewoon niet.

Één dokter die ik sprak, beloofde mij dat ik me op moment van typen een stuk beter zou voelen. Want zo ging haar zwangerschap ook. Ik beloof bij deze plechtig, dat ik geen enkele zwangere vrouw ga vertellen hoe je je hoort te voelen of hoe het allemaal zal verlopen. Een zwangerschap is namelijk bij niemand hetzelfde, vergelijken heeft geen enkele zin en doet je als zwangere vrouw ook geen goed. Laten we daar, als vrouwen zijnde, met zijn allen een beetje op letten en vooral lief zijn voor elkaar, nog altijd het beste medicijn voor die roze wolk als je het mij vraagt.

PS: mocht je me niet volgen op social media.. we krijgen dus een meisje! <3

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

20 shares